Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga cere RA-APPS să renunţe la "Ziua Porţilor Deschise" la vila Dante

Vasile Blaga cere RA-APPS să renunţe la "Ziua Porţilor Deschise" la vila Dante

Vasile Blaga cere RA-APPS să renunţe la "Ziua Porţilor Deschise" la vila Dante
Sursa foto: Foto: Mediafax
28 Iul 2012   •   18:31

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a cerut RA-APPS să renunţe la organizarea Zilei Porţilor Deschise la vila Dante în ziua referendumului.
   
'Atragem atenţia asupra implicării instituţiilor statului în campania pentru referendum din 29 iulie. Administraţia Protocolului de Stat a anunţat că organizează în duminica referendumului Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante. RA-APPS a furnizat adresa, a făcut cunoscute cele mai bune mijloacele de transport pentru vizitarea vilei. Această acţiune este o tentativă de înşelare grosolană a cetăţenilor în ziua votului şi o formă de campanie electorală mascată susţinută de USL prin intermediul instituţiilor statului', a spus Vasile Blaga, sâmbătă, într-o declaraţie de presă.
   
În opinia sa, această ''manevră ieftină vine la capătul unei campanii prelungite de dezinformare pe tema destinaţiei Vilei Dante, incită publicul şi poate genera reacţii imprevizibile'.
   
El a susţinut că această acţiune organizată de RA-APPS este doar ''un pretext pentru manevre şi presiuni de natură electorală''.
   
'Vila Dante se află în vecinătatea imediată a Vilei Lac 3, reşedinţa oficială a preşedintelui ales al României. Există informaţii că această acţiune va fi folosită pentru a genera violenţă în zona reşedinţei oficiale a preşedintelui ales al României', a arătat Vasile Blaga.
   
Acesta cere RA-APPS, instituţie aflată în subordinea Secretariatului General al Guvernului, aflat la rândul său în subordinea primului-ministru Victor Ponta, ''să renunţe la această manevră periculoasă care poate avea ca rezultat creşterea tensiunii sociale în ziua referendumului''.
   
''În caz contrar îi cerem de asemenea domului Victor Ponta să organizeze duminică o zi a porţilor deschise la apartamentul domniei sale de 500 de metri pătraţi în zona Circului, de asemenea poate organiza o zi a porţilor deschise şi la Cornu unde deţine două vile', a mai spus Blaga.
   
Preşedintele PDL a arătat că are informaţii potrivit cărora secretarul general al USL, Liviu Dragnea, ar fi cerut USL să scoată duminică cetăţeni în stradă, ştiind că referendumul nu va fi validat.
   
'Cerem cetăţenilor români să nu se lase angrenaţi în acest joc foarte periculos prin care Antonescu şi Ponta  încearcă să legitimeze lovitura de stat', a subliniat Vasile Blaga.

Regia Autonomă a Patrimoniului şi Protocolului de Stat (RA-APPS), prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a stabilit ca ziua de duminică, 29 iulie, să fie Ziua Porţilor Deschise la Vila Dante.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close