Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga: Geoană a vrut un serviciu secret

Vasile Blaga: Geoană a vrut un serviciu secret

Vasile Blaga: Geoană a vrut un serviciu secret
Sursa foto: vasile blaga
05 Feb 2009   •   04:21

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga se arată nemulţumit de ministerul pe care îl conduce, despre care consideră că nu i se potriveşte. De asemenea, acuză PSD-ul, în special pe Mircea Geoană, ca a ţinut să aibă un serviciu secret.
Întrebat de Cotidianul de ce PDL nu a obţinut Internele şi dacă a fost o înţelegere a preşedintelui Băsescu cu PSD, Blaga a replicat că ?astea sunt copilării. Domnul Boc a făcut tot posibilul să ia acest minister, dar aceasta a fost şi prima opţiune a PSD. Teoria la care domnul Geoană a ţinut foarte mult a fost că-i trebuie neapărat un serviciu secret. Nu ştiu ce cred ei că e 962. Că atâtea discuţii despre un serviciu care trebuie să spună unde sunt hoţii şi crima organizată. Nu se ocupă de politică, cel puţin sub mine nu s-a ocupat?.
Ministrul a recunoscut că regretă faptul că nu este şef la MAI şi că partidul său nu a optat pentru acest minister. El arăta că ?văzând cum s-au derulat lucrurile de mai bine de o lună, îmi pare foarte rău pentru acest minister, foarte important pe două zone: pe zona publică - am tot spus-o şi în campania electorală că ce se pierde într-o lună în stradă nu poate fi recuperat într-un an. Şi asta este experienţă europeană. Dădeam exemple a nelegiuirilor care se întâmplă la Craiova. Parcă discutam de şeful poliţiei de la Craiova care uitase de prima sarcină a Poliţiei - aceea de a preveni. Şi sigur că-mi pare rău. Pe de altă parte, oamenii, şi nu sunt puţini, sunt peste 50.000 de oameni în poliţie, văd că în momentul în care se discută despre buget, invocat şi de domnul Dragnea - eu sunt sigur că nu ăsta a fost motivul demisiei domniei sale -, toate arată că ministerul este necondus. Un minister care va trebui să asigure integrarea României în spaţiul Schengen în primul semestru din 2011, lucru din ce în ce mai greu de realizat. Pentru că, după ce am plecat din MAI, de doi ani, nimeni nu se mai ocupă de sistemul integrat de securizare a frontierei. Repet: nimeni?, acuza Blaga situaţia din MAI.
Totuşi, el consideră că MAI este ?cel mai bine pus la punct minister, poate chiar mai bine pus la punct decât Armata?, dar ministrul David ar fi birocratizat excesiv insitituţia. În plus referindu-se la fosta unitate doi şi-un sfert, fostul ministru de Interne sublinia că numărul angajaţilor a crescut de la cei 1100 pe vremea sa, la peste 3200 acum. ?Oamenii ăştia n-au ce face acolo şi, dacă n-au ce face, îşi caută şi încurcă. Eu sper să nu deranjez când spun că nu poţi promova în nici o funcţie în minister oameni care au fost acuzaţi de-a lungul timpului de diferite infracţiuni?, declara Blaga despre numirile la secretari de stat şi conducerea DGIPI.
Pe de altă parte, ministrul Ministrul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei făcea referire la unul dintre cei mai mediatizaţi lideri PSD din ultima perioadă. Vorbind despre Marian Vanghelie, acesta acuza că de fapt ar conduce ?o parte a coaliţiei?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close