x close

Vasile Blaga, oficial reales preşedinte al PDL

de G.S.    |    23 Mar 2013   •   19:00
Vasile Blaga, oficial reales preşedinte al PDL 416 Foto: Agerpres
Update 19:03 - Mircea Toader a declarat, după numărarea voturilor: 

Numărul voturilor exprimate - 4.615
Număr total voturi exprimate valabil. - 4.567

Număr total al voturilor exprimate în funcţie de moţiune:

Monica Macovei - 209 voturi
Elena Udrea - 2.014
Vasile Blaga - 2.344

Domnul Vasile Blaga este declarat preşedinte PDL!Update 19:00
- Elena Udrea a acuzat fraudă la vot şi a depus contestaţie, iar Comisia a început renumărarea voturilor.

Update 18:00
- Neoficial, Vasile Blaga câştigă votul din interiorul PDL. Conform reporterului Antena 3, Iosif Buble, s-au numărat peste 80% din voturi şi se pare că Vasile Blaga ar avea peste 60% din acestea. În aceste condiţii, turul II nu se justifică şi PDL are preşedinte.

Conform cifrelor oficiale furnizate după adunarea voturilor, situaţia este următoarea:

Vasile Blaga - 2.350 voturi
Elena Udrea - 2.003 voturi
Monica Macovei - 154 voturiUpdate 17:45 - Rezultate parţiale: Vasile Blaga - 53%, Elena Udrea - 43%, Monica Macovei - 3%

Update 17:30 -
Conform reporterului Antena 3, Iosif Buble, după circa 1000 de voturi numărate, Vasile Blaga este în frunte cu aproximativ 60% din voturi. Se numără urnă cu urnă şi după fiecare urnă numărate se aud strigăte din interiorul locaţiei unde e numărătoarea.

La toate urnele a câştigat Blaga până acum, cea mai mică diferenţă a fost de doar patru voturi pentru Blaga.

Update 16:40
- Votul delegaţilor la Convenţia Naţională a PDL pentru alegerea preşedintelui partidului s-a încheiat, a anunţat deputatul Mircea Toader, şeful comisiei de numărare a voturilor.
   
"Procedura de vot s-a încheiat, cine nu a votat, asta este viaţa, comisia de numărare începe să numere voturile", a anunţat

Circa 17 voturi ar fi fost anulate, pentru că ar fi fost exercitate după anunţul legat de încheierea votului.
   
Câştigătorul este cel care obţine jumătate plus unu din numărul de voturi valabil exprimate, iar dacă niciunul dintre candidaţi - Monica Macovei, Elena Udrea şi Vasile Blaga - nu ia acest scor, va fi organizat al doilea tur de scrutin între primii doi clasaţi.
   
Delegaţii la Convenţia Naţională a PDL au votat de asemenea pentru desemnarea preşedintelui Comisiei Naţionale de Integritate, Statut şi Litigii (C.N.I.S.L.) şi a preşedintelui Comisiei Naţionale de Revizie şi Control (C.N.R.C).Mai mulţi delegaţi nu se găsesc pe liste. Incidentul s-a petrecut când oamenii au venit să voteze şi organizatorii le-au spus că nu sunt pe liste. Aceiaşi organizatori susţin că problema ar fi legată de serverele pe care se ţin astfel de informaţii.

PDL îşi alege astăzi un nou preşedinte.

"Elena Udrea a comentat că există astfel de situaţii, dar că nu le poate explica: Înţeleg că toţi cei care nu au reuşit să voteze vor fi puşi pe o listă şi vor vota la final. Am auzit că sunt cazuri punctuale, de ordinul zecilor, dar trebuie să văd în cate organizaţii se întâmplă acest fenomen. Nu am înţeles foarte bine, mi s-a spus că erorile sunt din calculator şi că s-ar fi stricat de ieri. Nu ştiu, nu sunt în Comisia de Organizare, deci nu ştiu despre este vorba", a comentat Udrea.

"Nu vreau să spun că s-au făcut greşeli, dar nu este în regulă să se întâmple. Dacă este o greşeală neintenţionată, trebuie rezolvată. Important este să nu avem niciun dubiu, procesul de vot să meargă corect, a fost un spectacol frumos al moţiunilor, nu cred că este nevoie ca pe final să existe dubii. Nu vreau să comentez altfel, dar dacă de la fiecare organizaţie iei câte şapte-opt voturi, poţi să ai o eroare la vot de circa 500 de voturi, ceea ce e foarte mult. Vreau să clarific, sunt oameni nemulţumiţi, nici nu contează cu cine votează", a arătat Udrea.

Ştire în curs de actualizare.

Citeşte mai multe despre:

vot pdl vasile blaga Elena Udrea Monica Macovei
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati