Vasile Blaga, reacție după decizia CCR privind alegerile locale: E literă de Evanghelie

de D.G.    |    04 Mai 2016   •   15:04
Vasile Blaga, reacție după decizia CCR privind alegerile locale: E literă de Evanghelie

Alegeri locale 2016. Copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat, miercuri, la Giurgiu, că decizia Curţii Constituţionale a României (CCR) ca alegerile să se desfăşoare într-un singur tur de scrutin este "literă de Evanghelie" şi favorizează cele două partide mari, PNL şi PSD, transmite Agerpres.

"Eu nu am comentat şi nici nu comentez ce a spus Curtea, e literă, scuzaţi-mi termenul, de Evanghelie, se aplică. Nu ne-am gândit niciodată că favorizează PNL deşi, acum, dacă stăm strâmb şi judecăm drept, avantajează PNL şi PSD. Dacă tot am modificat legea partidelor politice şi am spus că vrem să creăm o competiţie politică reală şi am dat posibilitatea să se înfiinţeze partide cu trei membri, atunci ar fi fost necesar şi două tururi de scrutin, pentru că poate fi o prezenţă la vot de 30-40%, din care să câştigi cu 30%, ceea ce înseamnă 10-15%, apoi numai reprezentativitate nu mai e pentru alegerea unor primari, dar am fost cinstit cu dumneavoastră. Da, această lege favorizează cele două mari partide, mai ales că domnul Dragnea vrând să îi creeze prietenului Ponta un avantaj la prezidenţiale, numai de la noi a luat 496 de primari prin celebra Ordonanţă 55 ţinută sub teasc şi astăzi de domnul Tăriceanu. Pentru că noi avem obligaţia încă de un an de zile să punem în concordanţă decizia Curţii Constituţionale cu legea, adică să revenim cum spunea Curtea la situaţia de dinainte, dar nu s-a pus pe ordinea de zi a Senatului nici până acum", a declarat Vasile Blaga, la sediul PNL Giurgiu.

Alegeri locale 2016. El a precizat, totodată, că are "mare" încredere în candidatul PNL pentru Primăria Giurgiu, deputatul Nicolae Florian, fiind convins că acesta va câştiga alegerile, indiferent de numărul tururilor de scrutin.

Alegeri locale 2016. Vasile Blaga a participat, miercuri, la Giurgiu, la lansarea candidaţilor PNL la alegerile locale din iunie.

Sursă: Agerpres
x close