x close

Vasile Blaga: România are în vedere intensificarea dialogului cu Rusia

de G.S.    |    17 Mar 2012   •   20:19
Vasile Blaga: România are în vedere intensificarea dialogului cu Rusia 416 Foto: INTACT Images

Preşedintele Senatului, Vasile Blaga, a avut vineri o întrevedere cu Valentina Matvienko, preşedintele Consiliului Federaţiei al Adunării Federale a Federaţiei Ruse, conform unui comunicat al Senatului, citat de Agerpres.

''În cadrul dialogului, preşedintele Senatului României a arătat că este un moment favorabil pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale şi că ţara noastră este interesată pentru intensificarea dialogului şi normalizarea relaţiilor printr-o abordare politică directă şi pragmatică. În acest sens, Vasile Blaga a reiterat invitaţia adresată preşedintelui Consiliului Federaţiei de a efectua o vizită în România pentru consolidarea relaţiilor parlamentare, ceea ce ar duce şi la îmbunătăţirea generală a relaţiilor româno-ruse'', se arată în comunicat.

De asemenea, preşedintele Senatului a spus că România este interesată de continuarea consultărilor din octombrie 2011 pe problematica transnistreană.

''Vasile Blaga a asigurat-o pe preşedintele Consiliului Federaţiei, Valentina Matvienko, că ţara noastră consideră că Rusia ar putea avea un rol important în soluţionarea, în timp, a acesteia, în condiţiile păstrării integrităţii teritoriale şi suveranităţii Republicii Moldova. Totodată, preşedintele Senatului a arătat susţinerea României pentru parteneriatul strategic NATO-Rusia, aşa cum este reflectat în declaraţia adoptată cu ocazia summit-ului NATO de la Lisabona. În ceea ce priveşte subiectul scutului apărării anti-rachetă, Vasile Blaga a răspuns preocupărilor exprimate de partea rusă, arătând că scutul are exclusiv un caracter defensiv, fapt confirmat atât de conţinutul acordului româno-american, care este public, cât şi de caracteristicile tehnice ale instalaţiilor respective'', se precizează în comunicat.

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati