Antena 3 CNN Politică Vasile Blaga susţine că i-a cerut ginerelui să nu mai participe la licitaţii cu firme de stat (VIDEO)

Vasile Blaga susţine că i-a cerut ginerelui să nu mai participe la licitaţii cu firme de stat (VIDEO)

Vasile Blaga susţine că i-a cerut ginerelui să nu mai participe la licitaţii cu firme de stat (VIDEO)
01 Iun 2010   •   22:05

Renunţarea democrat-liberalilor la afacerile cu statul este o grea piatră de încercare. Ministrul de Interne, Vasile Blaga, s-a văzut în postura de a-i cere ginerelui să renunţe la a mai participa la licitaţii cu firme de stat. Declaraţia a fost făcută marţi seară, în emisiunea "La Ordinea Zilei", de la Antena 3.

Vasile Blaga susţine că ginerele său nu l-a anunţat că firma sa va participa la o serie de licitaţii cu firme de stat, pe care de altfel, le-a şi câştigat. Ministrul de Interne i-a cerut acestuia să rezilieze contractele pe care tocmai le câştigase.


"Faptul că are activitate privată nu mă dranjează, dimpotrivă, nu îi doresc să lucreze la stat. Faptul că are o activitate în această zonă, a unor firme de pază şi ordine, din nou nu mă deranjează. Lucrează 160.000 de oameni în astfel de firme. Faptul că a participat alături de alte firme la două licitaţii (...) mă deranjează. Şi i-am spus lucrul ăsta. I-am spus că, atâta timp cât eu am o funcţie publică, să nu mai participe la nicio astfel de licitaţie, pentru că oricum va fi interpretabilă. Poate s-o facă şi de gratis, ea va fi interpretabilă, indiscutabil. Şi pe cât posibil, dacă există posibilitate, şi cred că există, să se retragă din cele două licitaţii", a spus Vasile Blaga.


Ginerele lui Vasile Blaga, Ionuţ Rudeanu, este patronul unei firme de pază, care a încasat într-un singur an 10 milioane de lei în urma unor afaceri cu mai multe companii de stat.

Ministrul de Interne a mai precizat că nu ştia de existenţa contractelor înainte ca ele să fie realizate.




Antena3.ro


×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close