Antena 3 CNN Politică Cine este Vasile Dâncu, propunerea de premier a PSD

Cine este Vasile Dâncu, propunerea de premier a PSD

Cine este Vasile Dâncu, propunerea de premier a PSD
05 Noi 2015   •   11:18
VASILE DÂNCU. Sociologul clujean Vasile Dâncu este propunerea de premier cu care PSD a fost la Palatul Cotroceni. Născut la Bistrița, în vârstă de 54 de ani, Dâncu este profesor la Facultatea de Sociologie a Universității București, dar și la Facultatea de Sociologie și la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca. Susține cursuri de Sociologie Generală, Opinie publică, Comunicare, Cercetare de  piață, Management strategic. Este conducător de doctorat la IOSUD de pe lângă Universitatea București (din 2005) și este membru al Comisiei de Sociologie, Științe Politice și Administrative în cadrul CNATDCU (Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare) (din 2012).

Este membru ESOMAR[6] (European Society for Opinion and Marketing Research), al Societății Sociologilor din România[7] și al Asociației Sociologilor din România.

Este fondator al săptămânalului regional Transilvania REPORTER[8] și al Revistei SINTEZA – revistă de cultură și gândire strategică[9].

Din anul 2014, este membru al Uniunii Scriitorilor din România.

Dâncu este menbru PSD, fost ministru al Informațiilor Publice în Guvernul Adrian Năstase, fost europarlamentar și unul din liderii Grupului de la Cluj din PSD, alături de George Maior, Ioan Rus.

Marginalizat în PSD, Dâncu a avut mai multe conflicte de-a lungul timpului cu Ion Iliescu sau Marian Vanghelie.

×
Subiecte în articol: Vasile Dancu premierul Romaniei
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close