Antena 3 CNN Politică Vasile Dîncu, mustrat de premier dar rămâne în funcţia de ministru al Apărării

Vasile Dîncu, mustrat de premier dar rămâne în funcţia de ministru al Apărării

Actualul ministru al Apărării rămâne în continuare în guvernul Ciucă, în ciuda speculaţiilor din ultimele zile.

Vasile Dîncu, mustrat de premier dar rămâne în funcţia de ministru al Apărării
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    Vasile Marcu    |    17 Oct 2022   •   14:00

Update 14:00 Surse politice au declarat că Vasile Dîncu rămâne în continuare la misterul Apărării, chiar și după întoarcerea din Georgia unde va fi într-o vizită oficială timp de două zile. Ministrul a fost doar mustrat de premier, care i-a cerut să aibă mai multă grijă la ce declară public, deoarece nu vorbeşte în nume personal, ci în numele guvernului. 

 

Update 11:45. Vasile Dîncu a părăsit sediul Guvernului, unde a dat raportul în fața premierului Nicolae Ciucă. Ministrul Apărării va afla, în scurt timp, dacă va mai face parte, sau nu, din Guvern. În afară de scandalul momentului, temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, transmite purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.  

Vasile Dîncu a discutat, în această dimineață, cu premierul, despre declarațiile pe care le-a făcut privind negocierile pe care Ucraina ar trebui să le ducă cu Rusia pentru a opri războiului. Ministrul a spus zilele trecute că nimeni nu i-a cerut demisia până acum.  

Vasile Dîncu a afirmat că pentru încheierea războiului din Ucraina - "țările lumii, NATO, Statele Unite trebuie să negocieze pentru Ucraina garanții de securitate şi o pace cu Rusia".

"Nu mi-a cerut nimeni demisia în acest moment", a apus Dîncu joi seara la postul public de televiziune. Întrebat dacă este de părere că îi va cere cineva demisia, convorbirea s-a încheiat brusc. Si de atunci a refuzat orice discuție cu presa. Însă, într-o postare de acum doua zile, pe pagina sa de Facebook, Dincu arunca, dintr-o librărie, cu săgeți în toți cei care îl criticau. 

”Paradisul ascuns din mijlocul orașului

După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion, regăsesc un loc în care altădată mi-am petrecut multe ore și zile: librăria. De câteva luni parcă am uitat că aceste paradisuri mai există pe lume. Aici este cu totul altă lume și o liniște incredibilă. Aici nu se aude vocea idioților, liniștea este întreruptă doar rareori de foșnetul moale al paginilor. Aici cărțile te așteaptă cuminți, aliniate ca soldații în formație. A sta aici este o adevărată terapie, un pansament pe o rană sângerândă. Nici răcnetele proștilor și nici șoaptele mieroase ale ticăloșilor nu pătrund până aici.

De aici îți poți lua energia pentru a ignora tembelismul solemn, puținătatea de minte sau analfabetismul agresiv. Îți dai seama aici că de planeta lor te despart zidurile din cărți ale câtorva biblioteci. Ei nu vor înțelege niciodată cum dincolo de niște amărâte de coperți de carton se poate deschide o lume fără limite. Nu o să știe niciodată că există o asemenea cetate cu ziduri de aer, dar în care nu vor putea pătrunde pentru a arunca cu pietre. Aici e un paradis ascuns și niciodată nu vor înțelege cretinii si mediocrii că aici lumea lor nu există și nu contează.

Aici mediocrii și impostorii nu se vor întâlni niciodată cu victimele lor inocente pentru că nu se pot atinge de arma cea mai tare de pe lume: ideea. Refuzați de idee, ei nu vor avea niciodată cetățenie aici, nici statut de refugiat.

În fine, prietenii tăcuți din rafturi niciodată nu trădează și nu mint.

Fii binecuvântată republică a gândului, cuvântului și tăcerii!, scria Dîncu pe o rețea socială. 

Paradisul ascuns din mijlocul orașului După trei zile istovitoare, în cele două ore libere rămase pană la avion,...

Publicată de Vasile Sebastian Dancu pe Sâmbătă, 15 octombrie 2022

Și deputații din USR vor să audă explicațiile ministrului Dîncu pentru declarațiile făcute. L-au chemat azi în Parlament si i-au cerut sa demisioneze, iar dacă nu dimisionează, i-au cerut premierului sa îl demită din guvern. Doar ca Dîncu a anunțat conducerea Camerei Deputaților că nu poate veni în Parlament pentru că azi și mâine este plecat în Georgia. Însă, nu știe nimeni daca va mai pleca în Georgia după discuția cu premierul. 

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close