Antena 3 CNN Politică Vasile Dîncu acuză interese private în PNRR: "Acest lucru vine din faptul că s-a refuzat să se facă transparent"

Vasile Dîncu acuză interese private în PNRR: "Acest lucru vine din faptul că s-a refuzat să se facă transparent"

Președintele Consiliului Național al PSD critică Guvernul Cîțu pentru modul în care a fost realizat Planul Național de Redresare și Reziliență.

Vasile Dîncu acuză interese private în PNRR: "Acest lucru vine din faptul că s-a refuzat să se facă transparent"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    05 Iun 2021   •   23:29

Vasile Dîncu este de părere că există interese private, ce au fost identificate în anexele Planului Național de Redresare și Reziliență.

"Este necesară reforma pensiilor, asumată prin PNRR? Sigur că este nevoie de reforma pensiilor, dar această reformă a pensiilor va trebui făcută în raport cu un proiect de dezvoltare a României, pentru că ține și de demografie, și de ceea ce ne propunem să avem în viitor, și de sprijinul zonei private, care să absoarbă cât mai multă forță de muncă.

Aceste lucruri trebuie corelate. Nu există corelație, se vede că acest plan nu are o viziune și cred că acest lucru vine din faptul că s-a refuzat să se facă transparent, să se discute în Parlament, să se discute cu societatea civilă, cu Opoziția și, observând interesele private din aceste anexe, vedem de ce numai după ce a fost depus la Bruxelles am ajuns și noi să vedem aceste anexe.

Le studiem acum și ne propunem un document în care să explicăm oamenilor, o „pată neagră” a PNRR, în care să explicăm oamenilor ce este greșit în acest plan, ce ar trebui să schimbăm, pentru că mai există, înțeleg, o etapă în care, după ce va fi aprobat, să refacem unele obiective și unele alocări de fonduri", a explicat Vasile Dîncu, pentru Bugetul.ro.

PSD, proiect alternativ pentru vârsta de pensionare

Totodată, Vasile Dîncu susține că egalizarea vârstei de pensionare este o mare eroare, iar PSD va elabora un proiect alternativ, în cadrul Departamentului de Muncă și Protecție Socială de la Consiliul Național.

"Noi vom face un proiect alternativ în cadrul Departamentului de Muncă și Protecție Socială de la Consiliul Național al PSD și vom analiza aceste lucruri și ne vom aduce și noi contribuția, vom veni cu idei privind modul în care credem noi că trebuie făcut ca să respectăm nu numai niște chestiuni de eficiență economică și de eficientizare a fondului de pensii, ci și chestiuni care țin și de nediscriminare socială, de coeziune socială", a mai precizat președintele Consiliului Național al PSD.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu pensii PNRR
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close