Antena 3 CNN Politică Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vrea salarii şi pensii mai mari pentru militari şi poliţişti

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vrea salarii şi pensii mai mari pentru militari şi poliţişti

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vrea majorarea veniturilor militarilor şi poliţiştilor, dar şi pensii mai mari pentru aceştia. Ministrul a declarat că are în vedere mai multe proiecte de acte normative care să oprească valul de demisii din Armată şi Poliţie.

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, vrea salarii şi pensii mai mari pentru militari şi poliţişti
Sursa foto: Hepta | Inquamphotos / Ovidiu Micsik | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Mădălina Mihalache    |    28 Mai 2022   •   09:34

Anunţul ministrului PSD i-a luat prin surprindere chiar şi pe colegii de partid, în condiţiile în care Guvernul s-a angajat să facă o reformă a pensiilor speciale, iar social-democraţii discută despre eliminarea sau impozitarea pensiilor.

Vasile Dîncu deplânge soarta militarilor arătând că este trist, în fiecare seară, când trebuie să semneze demisii din sistemul militar.

Prin urmare, ministrul a vorbit despre necesitatea îmbunătăţirii condiţiilor de viaţă ale militarilor şi le-a cerut colegilor săi din PSD susţinere pentru creşterea veniturilor şi pensiilor militarilor.

Ministrul a anunţat că a pregătit deja un proiect pentru creşterea veniturilor militarilor, precum şi compensarea unor ore, măsuri care să intre în vigoare la jumătatea acestui an.

Pe plan politic, ministrul PSD al Apărării se bazează pe sprijinul premierului Nicolae Ciucă, şi el militar la rândul său.

×
Subiecte în articol: Vasile Dîncu MApN
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close