Antena 3 CNN Politică Vasile Dîncu: "Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz"

Vasile Dîncu: "Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz"

Ministrul Apărării Naționale și preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Vasile Dîncu, spune că nu toţi parlamentarii care au votat legea prin care pensiile speciale ale senatorilor şi deputaţilor erau desfiinţate au fost "sinceri" atunci când au dat acest vot.

Vasile Dîncu: "Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    06 Mai 2022   •   22:26

"Şi eu m-am întrebat, de atunci, şi chiar dacă am fost printre cei care au votat şi am această credinţă că nu trebuie parlamentarii să aibă drepturi speciale, pentru că ceilalţi oameni care lucrează în condiţii mult mai grele, în fabrici, în mine sau în alte locuri, nu au pensii speciale, au pensii pentru ceea ce au muncit", a afirmat Vasile Dîncu, în această seară.

"Apoi, meseria de parlamentar nu este o profesie care, să spunem, să fie o profesie care să merite un statut special. În mod normal, reprezinţi acolo nişte oameni dintr-o circumscripţie, nu trebuie să te bazezi pe asta în întreaga ta viaţă.

Aş putea să spun: să ne întrebăm câtă sinceritate a fost – a fost atunci aproape unanimitate – câtă sinceritate a fost la cei care au votat şi câtă presiune din partea electoratului, din partea presei ş.a.m.d.? Eu nu cred că toată lumea a fost sinceră când a votat asta”, a declarat Dîncu, la Digi 24.

"Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz"

"Justiţia, din nefericire, în România, îşi face singură dreptate, îşi votează pensii, îşi votează salariile, nu ai ce să faci pentru că e cunoscută butada, cred că din Doistoievski: cine-i păzeşte pe paznici?

Justiţia la noi îşi face dreptate singură, evident că noi trebuie să respectăm asta. Dar în acest moment cred că există o soluţie foarte simplă şi Parlamentul şi partidele se va vedea dacă au fost sinceri atunci şi vor promova acum un noi proiect de lege, în aceleaşi condiţii, respectându-se timpul de gândire, sau alte lucruri care vor fi, probabil, imputate de Curtea Constituţională.

Cred că este foarte simplu: PSD o să pună din nou această lege, probabil, asta mi-a spus preşedintele partidului, şi o vom face să fie regulamentară, ca să spun aşa. Deci se va vedea dacă într-adevăr parlamentarii sunt consecvenţi în ceea ce au hotărât atunci. Nu cred că merităm pensii speciale, în niciun caz”, a adăugat Dîncu.

Marcel Ciolacu, despre pensiile speciale: "Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia"

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu (PSD), a declarat, astăzi, la Timişoara, că proiectul privind anularea pensiilor speciale pentru parlamentari - declarat neconstituţional de Curtea Constituţională - a fost depus de de social-democraţi, în Parlament şi că personal nu beneficiază de o astfel de pensie.

„Proiectul de lege care a trecut prin parlament a fost depus de mine şi colegii mei. Eu nu am pensie specială pentru că la sfârşitul fiecărui mandat mi-am dat demisia, astfel încât să nu mă încadrez pe lege să am un mandat întreg ca să fiu beneficiar al unei indemnizaţii suplimentare, că aşa e trecută în lege. Aşteptăm motivarea şi pe urmă o să începem abordarea”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat că este convins că va fi promovat un alt proiect de lege care să ”închidă” discuţia cu pensiile speciale.

„Nu ştim dacă în motivare va fi explicit că nu poate să fie o lege retroactivă, lucru totuşi anticonstituţional, şi va avea efecte din mandatul următor. Haideţi să aşteptăm motivarea să vedem exact abordarea viitoare care va fi şi sunt convins că vom promova alt proiect de lege care să închidă această discuţie cu pensiile speciale”, a declarat Marcel Ciolacu. 

Curtea Constituţională a admis, joi, excepţiile de neconstituţionalitate privind legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel că aleşii vor avea din nou dreptul la pensii, la finalul mandatului, în funcţie de numărul de mandate. 

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close