Antena 3 CNN Politică Vasile Dîncu, despre PNRR: "Clientelismul politic este forma de redistribuire în teritoriu a avuției națiunii"

Vasile Dîncu, despre PNRR: "Clientelismul politic este forma de redistribuire în teritoriu a avuției națiunii"

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost prezentat, miercuri, în Parlament. Vasile Dîncu spune că se gândește la modul în care România este privită de partenerii de la Bruxelles, dar și la felul în care un străin, poate privi țara doar prin modul în care a fost realizat PNRR-ul și în care au fost împărții banii de la Uniunea Europeană.

Vasile Dîncu, despre PNRR: "Clientelismul politic este forma de redistribuire în teritoriu a avuției națiunii"
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    26 Mai 2021   •   16:33

"Un observator străin care nu știe mare lucru despre societatea noastră, dacă ar urmări doar discuțiile despre PNRR și ar lectura câteva informații din acest proiect (cu rezerva ca Domnul Ministru Ghinea să fie drăguț să îi dea acces măcar la un tabel sau două), ar putea face un diagnostic perfect privind nivelul de modernizare a societății românești, gradul de transparență, inteligența colectivă, privind responsabilitatea ori capacitatea noastră administrativă", a scris Vasile Dîncu pe Facebook.

Președintele Consiliului Național al PSD susține că străinii ar putea remarca cum demersurile de anvergură sunt "proiectate în așa fel încât să folosească mai mult ca și capital politic sau ca mijloc de propagandă pentru cei care se află la putere, decât ca un proiect cu intenție reală de dezvoltare".

Dîncu: "Comunitățile locale contează în măsura în care sunt conduse de colegii celor de la guvernare"

Vasile Dîncu spune că banii din PNRR ar urma să fie împărțiți doar în comunitățile locale care sunt conduse de colegi ai celor de la guvernare, ce ar fi votat coaliția aflată la putere.

"Centralismul este evident prin modul în care se iau deciziile și se fac proiectele. Guvernul a adunat în timpul anului 2020 proiecte de la prietenii politici din teritoriu și apoi Domnul Ghinea a început din nou să viseze la un super-minister care să avizeze toate proiectele, fără criterii, caiete de sarcini, punctaje, norme de eligibilitate; fără nimic dintre toate acestea, unicul criteriu fiind voința ministrului și a celor apropiați, de fapt un control politic al cheltuirii banilor fără precedent. Deși a vorbit trei ani doar despre ”pixul lui Dragnea” cu referire la PNDL, acum, ajuns la putere, ministrul aflat în altă poziție, este  deja bucuros pentru deținerea  ”pixului lui Ghinea”, a mai precizat președintele Consiliului Național al PSD.

Persoanele care lucrează la PNRR, bonus de 50% din salarii

"Birocrația care se autoreproduce și consumă mare parte din resurse este vizibilă și de pe Marte. Premierul pune într-un OUG bonusarea celor care lucrează la PNRR cu 50% din salarii, fără a arăta despre câte persoane este vorba și ce sume se vor cheltui de la bugetul de stat.

De ce să motivăm funcționarii unui minister cu asemenea bonus, când ei nu aduc vreun adaos de creativitate, talent sau muncă excesivă, când ei trebuie, pur și simplu, să realizeze niște sarcini de serviciu?", a mai adăugat el, în postarea din mediul online.

"PNRR este o oglindă în care am putea să vedem adevărata performanță a politicii românești. Mă gândesc cu groază cum ne văd partenerii noștri de la Bruxelles, mă gândesc cu rușine la modul în care se va consemna în manualele de istorie această epocă. Cred că, aici, imaginea cu nenumăratele selfiuri ale Domnului Cîțu, de la o învestire - vreo 26, parcă, poate deveni iconică pentru aroganța și deșertăciunea acestei guvernări", a concluzionat președintele Consiliului General al PSD.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close