Verdictul pe care îl dă şeful statului: "Raportul MCV din decembrie va fi un dezastru". El ştie mai bine ca oricine că instituţiile statului sunt supuse presiunii politice

de O.P.    |    13 Noi 2012   •   05:36
Verdictul pe care îl dă şeful statului: "Raportul MCV din decembrie va fi un dezastru". El ştie mai bine ca oricine că instituţiile statului sunt supuse presiunii politice

Raportul MCV din decembrie va fi dezastruos, susţine Traian Băsescu, mai ales că până în acest moment nu s-a negociat alegerea Avocatului Poporului.

Preşedintele spune că de mai bine de cinci luni, instituţiile statului - printre care ANI, Parchetul General sau Curtea Constituţională - sunt supuse presiunilor politicienilor.

"Faptul că de circa cinci luni toate instituţiile statului sunt supuse unor atacuri continue, fie că vorbim de ANI, de CCR, de Parchetul General, de ICCJ, de structurile de securitate naţionala. Toate sunt în tirul paradoxal al puterii. Nici măcar nu le atacă opoziţia, ci puterea".

Mai mult, cei care cred ca aşa îşi vor subordona instituţiile statului greşesc. Traian Băsescu i-a trimis o scrisoare premierului Victor Ponta în care îi cere să analizeze situaţia celor trei miniştri acuzaţi de ANI.

Preşedintele spune că se aştepta chiar la o remaniere, însă Victor Ponta nu i-a dat până acum niciun răspuns.

"L-am rugat pe Ponta sa analizeze situatia celor patru incompatibili. Au dreptul sa atace in justitie deciziile ANI. Aici discutam de cum arata un guvern. Antecedentele nu justitifica mentinerea din solidaritate cu politica, din interese de alianta. Imp e ca Romania sa probeze ca si-a insusit valorile statului de drept", a declarat preşedintele-

Întrebat dacă a vorbit cu premierul despre situaţia celor patru miniştri, Traian Basescu a declarat: "Nu, am trimis o scrisioare la Senat, la Camera si una premierului pe tema celor patru ministri suspectati. Nu am primit inca niciun raspuns dar vizam si o eventuala remaniere".

x close