Antena 3 CNN Politică Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, despre două cartiere: Au case frumoase, dar arată ca în Evul Mediu

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, despre două cartiere: Au case frumoase, dar arată ca în Evul Mediu

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a declarat revoltat de situația care există în mai multe cartiere ale orașului. Străzile sunt desfundate și pline de noroi deoarece s-a construit haotic, fără respectarea regulilor, susține edilul. El i-a chemat la discuții pe proprietarii caselor.

Vergil Chiţac, primarul municipiului Constanţa, despre două cartiere: Au case frumoase, dar arată ca în Evul Mediu
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    17 Ian 2021   •   23:01

Primarul Constanței, Vergil Chițac, s-a referit la mai multe zone din cartierele Palazu Mare și Compozitorilor. Edilul șef susține că străzile arată ca în Evul Mediu deoarece s-a construit fără a se respecta regulile.

"Oameni care au cheltuit o mulțime de bani și și-au construit case frumoase, când ies din ele intră în Evul Mediu... în noroaie până la gleznă. Au fost emise Autorizații de Construcție fără să se țină cont că pe acolo trebuie să treacă drumuri, fără să fie trasat un aliniament.

Practic domeniul public care ar trebui să fie strada și trotuarele au acum forme geometrice complet neregulate. Nicidecum nu se poate construi drum pe acolo... nu se respectă nici o regulă", a explicat Vergil Chiţac.

Primarul din Constanţa a dezvăluit faptul că i-a chemat la discuții pe proprietarii caselor și le-a propus să fie refăcute limitele de proprietate.

"Ieri i-am convocat la sediul primăriei pe cetățenii din zona Palazu Mare, străzile: Păpădiei, Salviei, Rozelor și Socului și le-am arătat variante de străzi în scheme, trasate după principiul ca pierderile să fie minime.

Cei mai mulți dintre ei au acceptat să cedeze suprafețe din propriul teren. Dacă vor accepta toți, va trebui ca ulterior să fie întocmite acte notariale, să fie refăcute documentațiile cadastrale, să fie reactualizat domeniul public cu noile suprafețe, să fie recalculate impozitele pentru noile suprafețe. În paralel vom trece la acțiunea de construire a străzilor...carosabil, trotuare, borduri. Dacă sunt cetățeni care nu vor atunci va mai trece timp pentru a le expropria suprafețele de teren pentru cauză de utilitate publică", a precizat Vergil Chițac.

În final, primarul anunță că nu va semna autorizații pentru astfel de lucrări: "Uitați ce greu e să repari ceva făcut anapoda. Înțelegeți de ce nu o să semnez Autorizații de Construcție în zone fără drumuri și utilități? De asta!".

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Vergil Chitac Constanța

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close