Antena 3 CNN Politică Veşti bune pentru Adrian Rădulescu: CCR declară neconstituţionale prevederile privind prezentarea la comisiile parlamentare

Veşti bune pentru Adrian Rădulescu: CCR declară neconstituţionale prevederile privind prezentarea la comisiile parlamentare

Veşti bune pentru Adrian Rădulescu: CCR declară neconstituţionale prevederile privind prezentarea la comisiile parlamentare
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    17 Feb 2014   •   08:56
Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit, în urma analizei proiectului de revizuire a Constiuţiei, că acea modificare potrivit căreia persoanele fizice şi juridice sunt obligate să se prezinte în faţa unei comisii parlamentare este neconstituţională, informează Mediafax.
 
Potrivit minutei redactate în urma analizei textului de lege, Curtea Constituţională consideră neconstituţională acea prevedere din articolul 64, alineatul 4, referitoare la obligaţia persoanelor de drept public, persoanelor juridice private şi persoanelor fizice de a se prezenta direct sau prin reprezentant legal, după caz, în faţa unei comisii parlamentare. 
 
De asemenea, CC consideră neconstituţională completarea adusă articolului 70, alinatul 2, litera e, referitoare la încetarea calităţii de deputat sau de senator la data demisiei din partidul politic sau formaţiunea politică din partea căreia a fost ales sau la data înscrierii acestuia într-un alt partid. 
 
Fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu scapă deocamdată de audierea în comisia Nana. Adrian Rădulescu a fost chemat de trei ori la audieri, în cadrul anchetei desfăşurate de comisia Nana.

Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 
Adrian Rădulescu a vorbit cu administratorul firmei care avea în arendă terenul de la Nana înainte de a fi cumpărat de Ioana Băsescu.

Reprezentantul firmei Amigo a dezvăluit membrilor comisiei Nana că Rădulescu nu i-a spus cine urma să cumpere moşia. 

Citiţi şi Nepotul lui Adrian Rădulescu, consilier al lui Băsescu, implicat în evaziune fiscală

×
Subiecte în articol: Adrian Radulescu comisia nana CCR
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close