Antena 3 CNN Politică Viaţa politică şi paranormalul în România

Viaţa politică şi paranormalul în România

Viaţa politică şi paranormalul în România
27 Sep 2015   •   16:08

Viaţa politică s-a întâlnit de nenumărate ori cu paranormalul. De la cazurile celebre în care s-a vorbit luni de zile despre flacăra violet care l-a învins pe Mircea Geoană în disputa pentru preşedinţie, până la cazul recent al consilierei de la Bucureşti care vorbeşte cu Universul, politicienii s-au întrecut în ridicol.

 
Consiliera Simona Creţu a adus în atenţia publică ultima dintr-un şir de întâmplări ezoterice în politica românească. Pusă prima pe listele PDL pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti, ea a reuşit să îi convingă pe oameni să o voteze. Aceeaşi oameni care acum îi plătesc un salariu ca să se ocupe de problemele lor. Simona Creţu are însă alte preocupări.
 
Universul a părut că a conspirat şi împotriva lui Mircea Geoană în 2009. Sau cel puţin aşa a crezut atunci soţia lui. Mihaela Geoană a afirmat după ce soţul ei a pierdut prezidenţialele că modul în care acesta a reacţionat în anumite momente din confruntarea finală a fost rezultatul atacurilor energetice la care a fost supus. 
 
Această declaraţie, alături de cele făcute de Viorel Hrebenciuc, au dus la naşterea flăcării violet. Iar vinovat de aprinderea ei, la nivel paranormal, a fost considerat Aliodor Manolea. Care a avut o explicaţie mai pragmatică pentru fenomen. 
 
Deloc impresionat de susţinerile soţiei sale a fost şi Mircea Geoană. Mihaela Dragostea Mea nu a mai fost la fel de credibilă de atunci. 
 
Latura religioasă a apărut şi ea în politica românească. Cel mai de seamă exponent al acesteia este Gigi Becali. Sau Gheorghe Becali, aşa cum vrea să i se spună acum, pentru că, spune el, a ajuns deja într-un stadiu metafizic.
 
Declaraţia a fost făcută de Becali la scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare. Tot un fel de închisoare s-a dorit a se face şi în 2011. Însă de atunci a fost vorba despre închiderea unor guri care voiau impozitarea activităţilor paranormale întreprinse de vrăjitoare. Practicantele magiei albe au venit la parlament în mijlocul iernii sa-l blesteme pe deputatul Nicolae Păun. S-au prezentat la apel Lisabona, regina Cleopatra, Sidonia, Maria şi Atena.
 
Nu doar politicienii din zilele noastre au avut aplecare pentru paranormal. Arhitectul Camil Roguski, un "intimii familiei Ceauşescu" după cum el însuşi se caracterizează, povestea într-un interviu pentru Gândul că Nicolae Ceauşescu nu avea un parapsiholog, în schimb Elena Ceauşescu îi făcea vrăji soţului ca să nu o înşele. Roguski a mai spus că Nicolae Ceuşescu nu a avut amantă, deoarece soţia îl controla cu mintea, îi punea în pat busuioc şi chiar făcea eforturi energetice să-i fie plăcută.
 

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close