Antena 3 CNN Politică Vicepremier: Președintele Iohannis și șefii partidelor politice ar trebui să gândească un proiect de consens

Vicepremier: Președintele Iohannis și șefii partidelor politice ar trebui să gândească un proiect de consens

Vicepremier: Președintele Iohannis și șefii partidelor politice ar trebui să gândească un proiect de consens
23 Iun 2016   •   23:12

Președintele României și șefii celor mai importante partide ar trebui să gândească, în toamnă, un proiect de consens național, a declarat vicepremierul Vasile Dîncu, joi, la un post de televiziune.

"Tendința cred că este bună, spre schimbare, spre a aduce ceva nou. Când îi schimbi pe aceiași unii cu alții, asta nu este foarte bine. Dar în toamnă ar trebui să ne gândim la proiectul României și (...) cred că președintele țării și cu șefii partidelor cele mai importante din România vor trebui să gândească acest proiect, adică acest proiect de consens național, să lucrăm pe câteva priorități. Eu cred că acest lucru se tot cere de multă vreme și niciodată nu s-a respectat. Am avut o singură dată în istoria noastră ceea ce s-a numit spiritul de la Snagov, atunci când încă trăia seniorul Coposu, când a fost o primă înțelegere între Ion Iliescu, liberalii de atunci, Câmpeanu și ceilalți. Spiritul de la Snagov a fost o idee, sigur că nu s-a concretizat într-un plan în momentul respectiv, dar a fost ideea de consens și ideea de strategie națională. Acum, în pregătirea centenarului (Marii Uniri de la 1918, n.r.), cred că ar trebui să facem mai mult pentru asta. Și noi, cei din Guvern, am propus chestiunea asta. Noi nu vrem o legitimitate în plus, nici nu vrem să conducem după aceea, după alegeri, dar am vrea ca (...) ce este valoros din munca noastră să poată fi continuat de ceilalți", a spus Vasile Dîncu.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close