Antena 3 CNN Politică Borc, după întâlnirea cu Dragnea: Am discutat despre proiectul de strategie economică propus săptămâna trecută

Borc, după întâlnirea cu Dragnea: Am discutat despre proiectul de strategie economică propus săptămâna trecută

Borc, după întâlnirea cu Dragnea: Am discutat despre proiectul de strategie economică propus săptămâna trecută
Sursa foto: Foto: Facebook/ Costin Borc
de M.Z.    |    11 Iul 2016   •   13:55

UPDATE 13.55 - Proiectul de strategie economică propus săptămâna trecută de Guvern, precum şi dorinţa ca PSD să fie implicat în procesul de negociere au constituit temele centrale ale unei discuţii care a avut loc luni, la sediul central al partidului, între vicepremierul Costin Borc şi preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea, potrivit agerpres.ro.

"M-am întâlnit cu domnul preşedinte Dragnea, o întâlnire absolut normală cu preşedintele principalului partid din Parlament, am discutat despre proiectul de strategie economică pe care săptămâna trecut l-am propus şi am mai dat câteva clarificări şi dorinţa noastră ca PSD-ul să fie foarte implicat în procesul de negociere. Am discutat şi despre câteva cazuri punctuale din domeniul economic, în care noi încercăm în viitoarele luni să rezolvăm câteva probleme. O întâlnire absolut normală cu preşedintele unui partid care ne susţine în Parlament", a declarat Borc, la finalul discuţiilor. 

Potrivit acestuia, "Guvernul nu a confiscat proiectul de ţară". "Noi nu am confiscat proiectul de ţară, este proiectul unei strategii economice care probabil va face parte din proiectul de ţară al preşedintelui, e un proiect pe care noi l-am început încă din decembrie, aşa cum am subliniat şi în declaraţia mea la Parlament când am lansat proiectul de strategie economică. (...) Am vorbit despre ataşaţii comerciali, nu i-am prezentat lista şi despre importanţa pe care aceşti ataşaţi comerciali o au în a promova exporturile româneşti şi în a atrage investiţii străine. Am deja o analiză, a fost o discuţie despre ce se poate construi, cum putem să facem lucrurile împreună", a adăugat vicepremierul. 

Întrebat dacă vor mai fi întâlniri cu preşedintele PSD, Borc a confirmat: "Bineînţeles că vor mai fi întâlniri cu domnul Dragnea, cum vor mai fi întâlniri cu toţi şefii de partide". 

----------------------------

Știrea inițială 08.22

Vicepremierul Costin Borc şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se întâlnesc luni pentru a discuta despre proiectul de ţară.  

Borc afirma zilele trecute că de săptămâna aceasta încep dezbaterile cu formaţiunile politice, cu instituţiile administraţiei centrale şi locale şi cu ONG-urile pe fiecare domeniu în parte, pentru ca în septembrie acest "proiect de ţară" să fie gata.

La momentul lansării, Guvernul a prezentat 16 principii pe care Borc le-a numit fişe de lucru şi care vor sta la baza consultărilor. 

În plus, Liviu Dragnea consideră că proiectul de ţară a fost furat de la preşedintele Klaus Iohannis. 

Totodată, Dragnea a declarat că PSD nu susţine exerciţii de imagine şi că social-democraţii lucrează de luni bune la un document propriu.

Citiți și Klaus Iohannis anunță un nou proiect de țară. ”Vom stabili care este locul României, rolul și nivelul de ambiție în UE”

×
Subiecte în articol: Costin Borc Liviu Dragnea Klaus Iohannis
Parteneri
Horoscop rune 6-13 februarie 2023, cu Mihai Voropchievici
x close