Antena 3 Politică Vicepreședinte ALDE, Andrei Gerea, replică pentru Florin Iordache: „Parlamentul trebuie să fie locul unde se dezbat legile”

Vicepreședinte ALDE, Andrei Gerea, replică pentru Florin Iordache: „Parlamentul trebuie să fie locul unde se dezbat legile”

25 Oct 2018   •   13:29
Vicepreședinte ALDE, Andrei Gerea, replică pentru Florin Iordache: „Parlamentul trebuie să fie locul unde se dezbat legile”

Andrei Gerea, vicepreședintele ALDE, îi dă o replică PSD-istului Florin Iordache, după ce acesta din urmă a afirmat că ministerul Justiției trebuia să își asume legislația.

”Am ascultat seara trecută declarațiile pe care colegul deputat Florin Iordache le-a făcut în cadrul unui interviu acordat la un post de televiziune și consider că sunt necesare o serie de precizări.

Deputatul Florin Iordache a spus, referitor la legile justiției și la modificările aduse Codurilor Penale, că „domnul Toader a făcut şi lucruri mai puţin bune, cum ar fi spre exemplu legislaţia care cred eu că trebuia asumată întâi de minister şi apoi – nu, de Parlament. Dacă ne uităm la cea mai importantă legislaţie din ultima perioadă, cea care vizează legile justiţiei, cele trei, sau codurile, cred că aici Ministerul Justiţiei trebuia să fie mai proactiv”.

Din punctul meu de vedere și al colegilor din ALDE, această abordare este greșită, deoarece rolul Parlamentului este tocmai acela de a dezbate și adopta legile care guvernează România. Așadar, forumul democratic suprem trebuie să fie locul de dezbatere a legilor. Țin totuși să amintesc faptul că Ministerul de Justiție a trimis Parlamentului propunerile de modificare a Codurilor Penale, însă Parlamentul a fost cel care a decis modul în care sunt modificate.

De asemenea cred că e corect să spunem că propunerile ministerului nu au fost declarate neconstituționale. În același timp, tocmai dezbaterea și adoptarea legilor în Parlament a fost și unul dintre argumentele care au cântărit în dialogul cu oficialii europeni. Faptul că nu s-a mers pe varianta adoptării acestor modificări prin ordonanță de urgență, pe repede înainte, ci în urma unei dezbateri amănunțite în Parlament, a contat foarte mult în punctul de vedere susținut de România în fața instituțiilor europene.

Consider că acțiunile împotriva abuzurilor, împotriva protocoalelor și pentru apărarea drepturilor și libertăților trebuie realizată cu echilibru, atenție și inteligență, nu în logica forței și conflictului. Toate victoriile pe care le-am obținut până acum împotriva statului paralel, a abuzurilor, au fost acționând echilibrat, iar toate înfrângerile au rezultat în urma unor acțiuni pripite” se arată în comunicatul de presă transmis de ALDE.

×
Subiecte în articol: Andrei Gerea Florin Iordache

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close