Antena 3 CNN Politică Vicepreşedinte PSD: Premierul Victor Ponta NU a fost de acord cu numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii

Vicepreşedinte PSD: Premierul Victor Ponta NU a fost de acord cu numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii

Vicepreşedinte PSD: Premierul Victor Ponta NU a fost de acord cu numirea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Dec 2013   •   17:46
Vicepreşedintele PSD Paul Stănescu, care conduce şi Consiliul Judeţean Olt, a declarat, pentru "Gândul" că l-a sunat pe Gigel Ştirbu pentru a-l felicita pentru nominalizarea la Cultură, iar acesta i-a dezvăluit că premierul Victor Ponta nu a fost de acord cu numirea sa ca ministru, conform Mediafax.
Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul  ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA. Premierul Ponta a confirmat faptul că a primit această demisie, dar ea nu a fost trimisă şi spre Administraţia Prezidenţială, motivându-se faptul că se doreşte ca această demisie să fie însoţită şi de propunerea pentru acest minister.
De vineri de la prânz şi până în prezent premierul Ponta nu i-a informat oficial pe cei de la PNL dacă acceptă această nominalizare pentru ministerul Culturii, apărând însă deputaţi din PSD care au criticat în spaţiul public această variantă propusă de liberali. Cel mai vehement a fost Radu Popa, venit recent de la PPDD la PSD şi care s-a ocupat în ultima perioadă de transferurile de la parlamentari către grupul social-democrat.
"Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi ca preşedinte al PSD Olt, sigur că mă bucur că un parlamentar din Olt, domnul Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii, pentru că pentru judeţul nostru este de bun augur. Am vorbit după această nominalizare, eu chiar l-am felicitat când am auzit că PNL l-a nominalizat.  Am înţeles că premierul Ponta nu este de acord cu nominalizarea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, asta am înţeles, asta o ştiu de la Gigel Ştirbu. Deocamdată nu a fost de acord, procedurile trebuiau să aibă un curs rapid", a declarat Paul Stănescu.
Între Victor Ponta şi Crin Antonescu nu a existat până sâmbătă la prânz o discuţie oficială, în care să se precizeze dacă premierul îl acceptă sau nu pe Gigel Ştirbu pentru Ministerul Culturii.
 

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close