Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele PNL cheamă PDL la fuziune. Atanasiu: Sper că cei de la PDL să înţeleagă că trebuie să vină alături de PNL

Vicepreşedintele PNL cheamă PDL la fuziune. Atanasiu: Sper că cei de la PDL să înţeleagă că trebuie să vină alături de PNL

28 Mar 2014   •   18:13
Senatorul liberal Teodor Atanasiu a declarat, vineri, că reprezentanţii PDL care "s-au delimitat frumos de Traian Băsescu" ar trebui ca, după alegerile europarlamentare, să se alăture PNL "într-o fuziune", pentru construirea unui partid de dreapta puternic.

După rezultatul de la europarlamentare, eu sper ca cei de la PDL, care s-au delimitat frumos de Traian Băsescu, să înţeleagă că trebuie să vină alături de PNL într-o fuziune, ca să îşi menţină aleşii locali şi parlamentarii şi pentru a putea construi un proiect de dreapta puternic. Fiindcă altfel o să continue hemoragia la ei”, a declarat Teodor Atanasiu.

Liderul liberal a precizat că în PDL a început "o mică hemoragie", oprită acum doar pentru că se apropie alegerile europarlamentare, însă după scrutin aceasta "se va accentua", iar plecările din partid "pot fi masive".

 "Cei de la PDL să zică: "suntem partid liberal ca şi voi, vrem să fuzionăm cu PNL, să ne confundăm cu istoria de 150 de ani a liberalismului românesc şi să facem împreună o treabă". Eu vă spun că astăzi a început o mică hemoragie în PDL, stopată pentru că vin europarlamentarele. După aceea ea se va accentua, adică plecările pot să fie masive daca nu se întâmplă acest lucru (fuziunea - n.r.), deoarece oamenii nu văd o perspectivă", a afirmat senatorul liberal.

Cristina Pocora, purtătorul de cuvânt al PNL, a comentat declaraţia lui Teodor Atanasiu, în emisiunea 100 de Minute de la Antena 3. "În mod categoric, nu există la nivelul conducerii PNL astfel de discuţii, cred că este un punct de vedere personal al domnului Atanasiu".

Analistul Bogdan Chirieac a clasificat declaraţia vicepreşedintelui PNL ca fiind "o îndrăzneală vecină cu nebunia".


×
Parteneri
Ce faci când expiră cardul de sănătate? Valabilitatea lui a fost prelungită în pandemie
x close