Antena 3 CNN Politică Victor Costache, declarație-șoc în Parlament: „În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni”

Victor Costache, declarație-șoc în Parlament: „În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni”

Victor Costache, declarație-șoc în Parlament: „În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni”
Sursa foto: Foto: Antena3
29 Oct 2019   •   12:42

Ministrul propus la Sănătate, chirurgul Victor Costache, a vorbit, marți, la audierile din Parlament, despre problemele cu care se confruntă sistemul de transplant din România.

„În momentul de față, România aruncă la gunoi 150 de inimi și 300 de plămâni. Trebuie să dăm mult mai multă atenție transplantului”, a spus Costache, despre situaţia transplanturilor din ţara noastră, scrie Libertatea.

„Nu sunt medic într-un spital privat oarecare. Este singurul centru cardio vascular din regiune. Ideea este să ajungem la un mod de funcționare european și să punem pacientul în centrul sistemului. (...)Trebuie să fim conștienți că suntem o țară care în ultimi 10 ani a pierdut peste 30 000 de medici și este păcat să ne jucăm cu soarta lor. Vom debloca situația”, a spus ministrul propus la Sănătate, vorbind despre cele mai importante măsuri pe care le va lua în timpul mandatului său.

 

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close