Antena 3 CNN Politică Eurodeputatul Victor Negrescu: "România trebuie să profite de posibilitatea modificării planurilor adusă de amendamentul PSD la regulament şi să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR"

Eurodeputatul Victor Negrescu: "România trebuie să profite de posibilitatea modificării planurilor adusă de amendamentul PSD la regulament şi să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR"

Europarlamentarul Victor Negrescu a susținut, în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, faptul că România trebuie să profite de posibilitatea modificării planurilor naționale de redresare și reziliență, adusă de amendamentul pe care l-a depus la regulament împreună cu delegația Partidului Social Democrat, şi să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate.

Eurodeputatul Victor Negrescu: "România trebuie să profite de posibilitatea modificării planurilor adusă de amendamentul PSD la regulament şi să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR"
Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Andreea Alexandru
de Georgiana Adam    |    14 Feb 2023   •   11:46

"Mă bucur că, prin eforturile Grupului Social Democrat din Parlamentul European, și cu sprijinul raportorilor, amendamentul meu și al colegilor din Partidul Social Democrat, datorită căruia planurile pot fi modificate mai ușor, a fost integrat în forma finală a regulamentului, agreată cu celelalte instituții europene. Astfel, dacă un stat membru poate demonstra impactul generat de războiul din Ucraina, de inflație sau de fluxurile comerciale globale, acesta va putea modifica atât proiectele, cât și reformele din plan, până la data de 30 aprilie anul acesta. De aceea cred că România trebuie să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate", a declarat europarlamentarul Victor Negrescu, membru în Comisia pentru Bugete a Parlamentului European.

Eurodeputatul Victor Negrescu a subliniat că modificările planurilor naționale trebuie să fie justificate prin prisma impactului generat de războiul din Ucraina, de inflație sau de schimbările în fluxurile economice și comerciale, iar optimizările trebuie să corespundă, în continuare, recomandărilor specifice de țară și elementelor generale din regulament.

"Mecanismul de redresare și reziliență reprezintă singurul mijloc prin care Uniunea Europeană poate face față provocărilor pe care le întâmpinăm, mai ales pe componenta de energie, dar și concurenței globale. De aceea, trebuie să ne asigurăm că planurile naționale corespund nevoilor reale din fiecare stat membru și că toate resursele financiare disponibile sunt folosite integral. Trebuie să fructificăm această oportunitate pentru a combate sărăcia energetică, efectele negative ale inflației, creșterea prețurilor la alimente, pentru a optimiza reformele care ar putea avea un impact negativ asupra climatului social în context de război și pentru a rezolva problemele întâmpinate de IMM-uri", a mai precizat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

Noul acord privind capitolul RePowerEU din planurile naționale de redresare și reziliență va fi votat, astăzi, în plenul Parlamentului European.

Un alt amendament depus de eurodeputatul Victor Negrescu, inclus în forma finală a regulamentului specific RePowerEU, se referă la sărăcia energetică și permite implementarea unor măsuri ce sprijină consumatorii vulnerabili.

×
Subiecte în articol: victor negrescu PSD
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close