Antena 3 CNN Politică Victor Negrescu: ”Vecinătatea noastră este în flăcări și focul ar putea ajunge la casa noastră în curând!”

Victor Negrescu: ”Vecinătatea noastră este în flăcări și focul ar putea ajunge la casa noastră în curând!”

„Vecinătatea UE este în flăcări și focul ar putea ajunge la casa noastră în curând”, spune eurodeputatul PSD Victor Negrescu. El cere luarea unor măsuri urgente pentru a consolida blocul comunitar.

Victor Negrescu: ”Vecinătatea noastră este în flăcări și focul ar putea ajunge la casa noastră în curând!”
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    24 Mar 2022   •   10:25

„Suntem împreună în această casă denumită Uniunea Europeană. Suntem în siguranță, iar cetățenii noștri simt că au un viitor, în timp ce Uniunea poate continua să se dezvolte, deși uneori ezită”, a declarat în plenul Parlamentului European Victor Negrescu.

În opinia sa, factorii de decizie au ignorat ce s-ar putea întâmpla și nu s-au angajat suficient în a investi în modernizarea proiectului comun.

„Au blocat ușile și ferestrele casei noastre, sperând că nimeni nu va intra vreodată. Dar acum, vecinătatea noastră este în flăcări și focul ar putea ajunge la casa noastră în curând. Flăcările sunt în curtea noastră și împreună cu partenerul nostru strategic, Statele Unite, trebuie să stingem focul mergând înainte într-un ritm accelerat, acest lucru însemnând să ne consolidăm apărarea în parteneriat cu NATO, să ne protejăm populația împotriva crizei energetice și alimentare, să sprijinim financiar Ucraina, țările UE de la granița cu Ucraina și partenerii precum Republica Moldova, să flexibilizăm finanțarea europeană și să reformăm Uniunea”, a adăugat Negrescu, potrivit Mediafax

El a făcut apel la toți liderii internaționali prezenți la Bruxelles „să consolideze casa noastră, să ne apere valorile, investind în educație, democrație și cultură, să asculte cetățenii, să țină ușa deschisă și să fie suficient de curajoși pentru a ne proteja vecinătățile”.

×
Subiecte în articol: victor negrescu PSD
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close