Antena 3 CNN Politică Victor Negrescu (PSD), despre tăierea sumelor pentru educație din PNNR: Au fost redactate greșit!

Victor Negrescu (PSD), despre tăierea sumelor pentru educație din PNNR: Au fost redactate greșit!

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu susține că tăierea sumelor pentru educație din Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă un eșec major pentru guvernanți și anunță că va cere CE să permită României redepunerea acestor măsuri.

Victor Negrescu (PSD), despre tăierea sumelor pentru educație din PNNR: Au fost redactate greșit!
Sursa foto: Hepta
de Laura Dinu    |    05 Mai 2021   •   13:03

”Tăierea sumelor pentru educație din Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă un eșec major. Am atras atenția asupra acestui lucru încă de săptămâna trecută, dar guvernanții ne mințeau spunând că pe educație totul merge bine. Am aflat acum că pentru ei totul merge bine când există riscul să pierzi 1,1 miliarde de euro.

Din păcate, tăierile sunt realizate exact în domeniile care ar crește calitatea educației și ar conecta învățământul cu formările și competențele necesare astăzi. Se pare că măsurile respinse au fost redactate greșit și nu au respectat cerințele europene.

Am fost cel care a solicitat, la nivel european, 10% pentru educație din Mecanismul de Redresare și Reziliență, și inițiatorul campaniei prin care am solicitat creșterea sumei pentru educație de la circa 1 miliard de euro la peste 4 miliarde.

Educația trebuie să rămână o prioritate în PNRR. Solicit guvernanților să se lupte pentru aceste fonduri. Personal, voi solicita Comisiei Europene să reanalizeze măsurile pentru educație și să permită României redepunerea lor. Educația nu are culoare politică, deși se pare că incompetența și incapacitatea de a redacta reforme are”, scrie Victor Negrescu pe o rețea socială. 

Tăierea sumelor pentru educație din Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă un eșec major. Am atras...

Publicată de Victor Negrescu pe Miercuri, 5 mai 2021

×
Subiecte în articol: victor negrescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close