Antena 3 CNN Politică Un europarlamentar PSD îl acuză pe Cîțu de dublu limbaj: A zis una la Bruxelles, alta la București

Un europarlamentar PSD îl acuză pe Cîțu de dublu limbaj: A zis una la Bruxelles, alta la București

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, susţine că "Guvernul a zis una la Bruxelles, și ne spune alta la București" și atrage atenția că prin prisma dublului limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos.

Un europarlamentar PSD îl acuză pe Cîțu de dublu limbaj: A zis una la Bruxelles, alta la București
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    14 Feb 2021   •   09:56

Despre problemele din sănătate și educație, europarlamentarul PSD spune că guvernanții au prezentat, la Bruxelles, un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate și educație, în vreme ce la București, "ne spun exact contrariu deși bugetul arată tăieri".

Premierul Florin Cîțu a fost, joi și vineri, la Bruxelles, unde s-a întâlnit cu mai mulți lideri europeni.

"Guvernul a zis una la Bruxelles, și ne spune alta la București.

Victor Negrescu: La Bruxelles, au spus că nu vor tăia niciun ban. La București, că vor tăia salariile și pensiile

1. La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul național de redresare trimis de guvernul PNL. La București, ne spun că vor construi planul pornind de la prima formă respinsă de Comisia Europeană.

2. La Bruxelles, au spus că vor face reforme și că nu vor tăia niciun ban. La București, ne-au transmis că vor tăia salariile și pensiile promise prin lege și că vor promova un buget de austeritate.

3. La Bruxelles, au spus că viitorul plan de redresare va corespunde strict cerințelor europene. La București, ne spun că au negociat, fără să spună că investițiile în infrastructură și în rețelele de gaz, ca formă de energie tranzitorie, erau introduse deja în ghidul prezentat de Comisia Europeană.

4. La Bruxelles, au prezentat un buget cu tăieri semnificative pe zona de sănătate și educație. La București, ne spun exact contrariu deși bugetul arată tăieri.

5. La Bruxelles, au spus că va fi aprobată imediat legislația specifică resurselor proprii. La București, solicită în conferință de presă intervenția șefilor PNL și USR de la Parlament, demonstrând că de fapt nu se vorbise nimic înainte să se asume acest lucru în discuțiile cu oficialii europeni.

Negrescu: Minciuna are picioare scurte. Prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară se anunță dezastruos

6. La Bruxelles, au spus că este un buget de redresare. La București, bugetul indică doar o mică creștere pe zona de investiții, după ce, tot dreapta a făcut ca în anul 2020 nivelul de implementare a bugetelor investiționale să fie foarte redus.

Minciuna are picioare scurte. S-a văzut deja cu bugetul pe anul acesta. Prin prisma acestui dublu limbaj, raportul de țară elaborat de Comisia Europeană se anunță dezastruos",  a scris europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, pe pagina de Facebook.

Guvernul a zis una la Bruxelles, și ne spune alta la București. 1. La Bruxelles, au spus că nu mai este actual planul...

Publicată de Victor Negrescu pe Sâmbătă, 13 februarie 2021

     

×
Subiecte în articol: victor negrescu Bruxelles

ȘTIRI

Greva profesorilor continuă pe termen nelimitat! Oferta Guvernului a fost respinsă

Parteneri
Perioada de înscriere pentru examenul de Bacalaureat 2023 se prelungește
x close