Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: 400.000 de tineri români vor putea accesa 470 de milioane de euro

Victor Ponta: 400.000 de tineri români vor putea accesa 470 de milioane de euro

Victor Ponta: 400.000 de tineri români vor putea accesa 470 de milioane de euro
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Apr 2015   •   11:32
Premierul Victor Ponta a explicat, la lansarea programului "Garanţii pentru tineri", că autorităţile europene pun la bătaie 470 de milioane de euro pentru 400.000 de tineri români care vor să muncească. 
 
La eveniment au fost prezenţi şi ministrul Muncii, Rovana Plumb, dar şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. 
 
Este vorba despre un program care are ca scop reducerea şomajului în rândul tinerilor. De acest program vor beneficia tinerii între 16 şi 25 de ani care nu au studii şi nici loc de muncă. Programul prevede facilităţi şi pentru angajatorii care vor fi dispuşi să angajeze tineri fără experienţă. 
 
Ponta a explicat că este un program simplu şi clar, cu efecte puternice. 
 
"Este un program foarte clar şi foarte simplu: 470 de milioane de euro, bani puşi la dispoziţie de către Comisia Europeană, pentru 400.000 de aplicanţi tineri, care vor primi consiliere, vor avea subvenţii, pentru a-şi găsi şi păstra un loc de muncă plătit decent, pentru o perioadă cât mai lungă de timp. Este un program la care ţin în mod special."
 
Ponta a făcut un apel şi la miniştrii şi autorităţile implicate în program să se asigure că programul devine cunoscut pentru cât mai mulţi tineri care s-ar putea încadra. 
 
Este un mesaj clar al UE pentru toţi tinerii din Europa şi faptul că 400.000 de tineri din România pot accesa o sumă extrem de consistentă este un lucru foarte bun şi îndemn pe toţi colegii mei miniştri cu responsabilităţi în acest domeniu să facă tot ce se poate pentru ca tinerii să cunoască acest program. 
 

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close