Antena 3 CNN Politică Victor Ponta a adresat un mesaj de condoleanţe familiei actorului Iurie Darie

Victor Ponta a adresat un mesaj de condoleanţe familiei actorului Iurie Darie

Victor Ponta a adresat un mesaj de condoleanţe familiei actorului Iurie Darie
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Noi 2012   •   14:12

Victor Ponta, premierul României, a adresat, sâmbătă, prin intermediul biroului de presă al Guvernului, un mesaj de condoleanţe familiei actorului Iurie Darie, decedat vineri noapte în urma unei lungi suferinţe.
   
"Astăzi este doliu în lumea teatrului, a filmului şi a culturii româneşti. Este o zi tristă, care ne demonstrează din nou cât de important este să le arătăm în fiecare zi marilor noştri actori respectul şi preţuirea noastră. A plecat dintre noi un om deosebit, un actor desăvârşit, dar rămân rolurile sale, rămâne bunătatea lui, rămâne bucuria pe care o trezea în suflet atunci când apărea pe scenă sau pe ecrane. Condoleanţe familiei, prietenilor şi tuturor celor apropiaţi! Dumnezeu să-l odihnească în pace!", se arată în mesajul premierului Victor Ponta.
   
Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă.
   
Trupul neînsufleţit al lui Iurie Darie va fi depus, sâmbătă, după ora 16.00, în foaierul Teatrului de Comedie din Capitală, Sala Studio, informaţie confirmată de directorul adjunct al instituţiei, Traian Popescu.
   
Ducu Darie, fiul actorului, a precizat pentru Mediafax că înmormântarea urmează să aibă loc duminică, la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală, ora ceremoniei funerare nefiind încă stabilită.
   
Actorul Iurie Darie a avut mari probleme de sănătate în ultimele luni de viaţă.
   
Astfel, în luna mai, Iurie Darie a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde fost operat pentru eliminarea lichidului acumulat în creier. În luna septembrie, actorul era externat, după aproximativ trei luni petrecute în spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. În acest răstimp, el a fost supus unei intervenţii chirugicale, i-a fost montat un tub care drena lichidul acumulat la creier, a stat foarte mult timp conectat la aparate pentru că nu putea respira singur, s-a aflat o vreme în comă indusă şi a suferit şi un accident vascular cerebral. 
   
Însă starea de sănătate a lui Iurie Darie a început să se deterioreze din ce în ce mai mult, iar vineri seară, el a încetat din viaţă.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close