Antena 3 CNN Politică Victor Ponta a fost chemat la ANAF cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008

Victor Ponta a fost chemat la ANAF cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008

Victor Ponta a fost chemat la ANAF cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Iun 2011   •   13:25

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a primit o invitaţie de la ANAF, în care este solicitat să se prezinte, pe 24 iulie, la sediul ANAF, cu declaraţiile de venit pe 2007 şi 2008, informează Mediafax.

Adresa aparţine Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti, Activitatea de Inspecţie Fiscală, Serviciul de Inspecţie Fiscalã Persoane Fizice.

Invitaţia primită de Ponta are legătură cu un control ANAF făcut la complexurile energetice Turceni şi Rovinari care ar fi demonstrat că firma de avocatură condusă de senatorul Dan Şova, din care Victor Ponta a făcut parte în calitate de "senior partner", a încasat ilegal 4,4 milioane de lei.

Ponta a declarat pentru Antena 3 că i se pare dubios cum după discuţia de miercuri cu domnul Băsescu, în care el şi Crin Antonescu au refuzat compromisuri cu preşedintele ţării, este brusc chemat la ANAF, la un interval aşa de scurt de timp.

"Ieri domnul Băsescu aşa în direct, într-un fel  a încercat să negocieze cu mine, că ştie el de contractele mele, dar poate ne întelegem şi facem nu stiu ce regionalizare. Probabil dezamăgit ca l-am refuzat şi eu şi domnul Antonescu, astăzi am primit să ma duc la ANAF. Mă duc, n-am nici o problemă, Doamne Fereşte! Mi se pare un pic absurd că-mi cer declaraţiile din 2007 şi 2008, pe care ANAF-ul le are.

Ponta neagă că ar fi încasat vreun venit de la Midia şi Rovinari în 2007 si 2008.

 


Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a intrat şi el în direct telefonic la Antena 3, în cadrul emisiunii "Se întâmplă în România". Blejnar neagă faptul că această anchetă ar avea legătură cu ameninţarea adresată marţi, la Cotroceni, de preşedintele Traian Băsescu, liderului PSD Victor Ponta.

Preşedintele ANAF susţine că Victor Ponta a refuzat să pună la dispoziţie anumite acte necesare investigării.
 



 




×
Subiecte în articol: Victor Ponta ANAF Sorin Blejnar
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close