Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Alegerea Bucureştiului pentru Congresul PES este o premieră pentru Europa de Est

Victor Ponta: Alegerea Bucureştiului pentru Congresul PES este o premieră pentru Europa de Est

Victor Ponta: Alegerea Bucureştiului pentru Congresul PES este o premieră pentru Europa de Est
Sursa foto: Foto: Mediafax
27 Noi 2011   •   16:47
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a scris duminică, pe blogul personal, că alegerea Bucureştiului pentru Congresul Partidului Socialiştilor Europeni de anul viitor este o premieră pentru Europa de Est şi reprezintă clar un mesaj de susţinere pentru social-democraţi români.

De asemenea, liderul social-democrat a punctat că acest eveniment are şi o importantă componentă regională.

Conform liderului PSD, Congresul PES de la Bucureşti va da semnalul privind începerea bătăliei pentru câştigarea alegerilor europene din 2014, cu un candidat de stânga comun care să-l înlocuiască pe Jose Manuel Barroso, la preşedinţia Comisiei Europene.

'Îmi doresc sincer, pentru viitorul nostru şi al copiilor noştri, ca greşeala făcută atunci (alegerea fascismului şi nazismului) să nu fie repetată, iar liderii progresişti din cadrul PES să se ridice la nivelul unei confruntări atât de dificile. Alegerea Bucureştiului ca loc de desfăşurare a celui mai important eveniment al stângii europene are şi o importantă componentă regională. Din păcate, cele trei mari ţări din Estul Europei - România, Ungaria şi Bulgaria - reprezintă deja un teren de încercare pentru modul în care dreapta va evolua pe tot continentul. Situaţia din cele 3 ţări este uimitor de similară - lideri (Băsescu, Orban, Borisov) demagogi şi populişti, lipsiţi total de ideologie şi de scrupule democratice, gata să-şi trateze popoarele ca pe o marfă de negociat în schimbul păstrării lor la putere. Alegeri fraudate fără jenă, libertatea presei călcată în picioare, democraţia parlamentară demonizată, relaţii de tip mafiot care se substituie instituţiilor statului de drept, prigonirea şi destructurarea Opoziţiei politice cu metode specifice fascismului, corupţie generalizată, autoritarism pe plan intern şi servilism total pe cel extern. Mesajul Congresului PES va fi unul de conştientizare şi combatere solidară a acestui neofascism, care se întinde în această parte a UE', a arătat Victor Ponta.

Ponta a subliniat că evenimentul de la Bucureşti va reprezenta şi un semn clar de încredere şi susţinere pentru PSD din partea familiei socialiste şi social-democrat europene.

'Pe plan intern, toţi 'fripturiştii' care au dezertat din PSD pentru a se înfrupta din beneficiile colaboraţionismului cu Băsescu nu prididesc să se autoprezinte ca mari oameni de stânga. (...) Congresul PES organizat în România cu doar câteva săptămâni înainte de alegeri este un mesaj clar de încredere că PSD (singurul partid de stânga din România), alături de partenerii din USL, va fi votat de populaţie cu speranţa acelei schimbări pe care o aşteptăm cu toţii de mult timp', a spus Victor Ponta.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close