Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Am intrat într-o perioadă de normalitate. Vineri vom avea votul în Parlament

Victor Ponta: Am intrat într-o perioadă de normalitate. Vineri vom avea votul în Parlament

Victor Ponta:  Am intrat într-o perioadă de normalitate. Vineri vom avea votul în Parlament
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Dec 2012   •   16:44

Premierul Victor Ponta a declarat că România a intrat într-o perioadă de normalitate, în care guvernarea va fi pentru solidaritate, reunificare şi reconstrucţie a ţări, înaintea reuniunii liderilor USL care are loc la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

"Eu vreau să dau următorul semnal, aşa cum am spus-o de mai multe ori şi în timpul campaniei electorale şi imediat după rezultatul votului, am intrat într-o perioadă de normalitate, care este ciudată, că nu eram obişnuiţi de atâţia ani, şi anume astăzi s-a făcut desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru, conform voinţei exprimate de electoratul român. Acum merg să discut cu colegii mei din cadrul USL. Tot astăzi o să ne vedem şi cu cei de la UDMR să decidem dacă intră sau nu în coaliţia de guvernare. Din punctul meu de vedere, miercuri seară se pot alege structurile noului Parlament, joi la prânz eu sunt pregătit cu structura guvernului, candidaţii la funcţia de miniştri şi programul de guvernare îl trimit la Parlament. Joi după-amiază pot fi audiaţi cât de târziu miniştrii şi vineri avem votul în Parlament. Dacă votul Parlamentului este favorabil, vineri la prânz depunem jurământul, sâmbătă avem prima şedinţă de guvern ca să ne apucăm din nou de treabă", a declarat Ponta.

"Eu repet acum, sunt şi prim-ministru desemnat şi voi avea discuţii cu absolut toate forţele politice din România şi cu cei care nu sunt reprezentaţi în Parlament. USL-ul a câştigat alegerile, USL-ul are dreptul să formeze guvernul şi de aceea am fost desemnat prim-ministru, însă USL nu va guverna ca să-i asuprească pe alţii, ci va guverna invers decât s-a guvernat până acum - şi anume ideea de solidaritate şi de reunificare şi de reconstrucţie a României", a spus Ponta.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close