Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Am trecut cu bine testul solidarităţii şi al unităţii în USL

Victor Ponta: Am trecut cu bine testul solidarităţii şi al unităţii în USL

Victor Ponta: Am trecut cu bine testul solidarităţii şi al unităţii în USL
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Sep 2012   •   14:20

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, sâmbătă, la Murighiol, după terminarea şedinţei reunite a Comitetelor Executive ale PSD şi PNL, că testul solidarităţii şi unităţii în Uniune a fost trecut cu bine şi că raţiunea, bunul simţ şi interesul comun au avut întâietate.
   
"Am trecut cu bine testul solidarităţii şi al unităţii în cadrul USL. Ne-am întrebat de multe ori de ce trebuie să demonstrăm încă o dată că suntem uniţi şi solidari - pentru că în România exista o tradiţie negativă a alianţelor şi când  am spus şi domnul Antonescu şi eu şi domnul Cosntantin că se schimbă ceva în România şi că putem fi parteneri oneşti şi corecţi şi putem să câştigăm toţi din această alianţă şi poate să câştige România, mulţi nu ne-au crezut", a spus Ponta.
   
Liderul PSD a precizat că USL a reuşit să finalizeze negocierile şi că va avea candidaţi comuni şi la alegerile parlamentare.
   
"Acuma, de fiecare dată când s-a pus problema că nu putem să avem candidaţi comuni la locale, am avut şi am câştigat alegerile, că nu putem să avem un Guvern comun, am câştigat în Parlament şi avem un Guvern comun, că nu se poate să avem candidaţi comuni la parlamentare, am încheiat discuţiile, avem candidaţi comuni la parlamentare", a spus Ponta.
   
Preşedintele PSD a ţinut să le mulumească tuturor colegilor săi din USL pentru înţelegerea acordată în cadrul negocierilor, el arătând că raţiunea, bunul simţ şi interesul comun au primat.
   
"Le mulţumesc tuturor colegilor mei liberali, conservatori, dar şi colegilor mei de partid, care s-au lăsat greu convinşi, ca şi cei din toate celelalte părţi, dar încă o dată raţiunea, bunul simţ şi interesul comun au avut întâietate", a mai spus Ponta.
   
El a precizat că negocierile au fost validate de CExN al PSD cu unanimitate de voturi, în timp ce forul de conducere omolog din cadrul PNL a validat negocierile cu un vot "împotrivă" şi o "abţinere".

×
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close