Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, apel de ultimă oră către fostul coleg de partid ”Vali” Zgonea

Victor Ponta, apel de ultimă oră către fostul coleg de partid ”Vali” Zgonea

Victor Ponta, apel de ultimă oră către fostul coleg de partid ”Vali” Zgonea
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Iun 2016   •   17:18

Victor Ponta a declarat marţi că Valeriu Zgonea ar trebui să se oprească "din situaţia penibilă" în care se pune atât pe el, cât şi PSD, pentru că funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este una politică.

"Eu cred şi l-aş ruga pe Vali să se oprească din situaţia penibilă în care se pune pe el şi ne pune pe toţi. E o funcţie politică până la urmă, nu ne-am născut niciunul cu funcţia. Am fost şi eu preşedinte al partidului, nu mai sunt preşedinte, eu ce trebuia să fac - să fug cu scaunul de la Palatul Victoria şi să mă judec prin instanţe cu domnul Cioloş? Adică îmi depăşeşte puterea de înţelegere situaţia asta ridicolă şi e păcat de ceea ce se întâmplă, că totuşi avem nişte mulţi ani petrecuţi împreună, bătălii câştigate, pierdute. Ştiţi, şi divorţul poţi să-l faci în mod civilizat, nu trebuie să fugi cu scaunul. E păcat! Sincer", a spus Ponta, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă mai este o prioritate pentru PSD schimbarea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Ponta a afirmat că funcţia nu este atât de importantă, în schimb partidul trebuie să dea un exemplu sancţionându-l pe Valeriu Zgonea.

"Funcţia nu e atât de importantă. Am auzit tot felul de prostii, că preşedintele Camerei, vine cutare şi schimbă legile, nu schimbă preşedintele nicio lege că votează lumea în Parlament, dacă ai majoritate. E un gest important pe care orice partid cred că l-ar face în locul PSD şi anume - domnul Zgonea ne-a dat o lovitură nouă, celor de la PSD, înainte să înceapă bătălia pentru locale, adică în momentul cel mai rău posibil. Dacă acum, după alegeri, venea şi zicea că nu e de acord cu Dragnea era altceva, dar când primeşti lovitura înainte de alegeri e cu atât mai dureroasă şi atunci şi normal să existe şi o sancţiune, altfel îi încurajăm şi pe alţii, ceea ce nu ar fi deloc bine", a explicat Ponta.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a trimis marţi o scrisoare Biroului permanent în care solicită retragerea de pe ordinea de zi a hotărârii de modificare a regulamentului, prin care poate fi revocat mai uşor din funcţie, pe motiv că este ilegală.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta valeriu zgonea PSD
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close