Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Categoric vor vota şi cei din PSD pentru interzicerea traseismului

Victor Ponta: Categoric vor vota şi cei din PSD pentru interzicerea traseismului

Victor Ponta: Categoric vor vota şi cei din PSD pentru interzicerea traseismului
de M.T.    |    10 Iun 2013   •   11:14

Premierul Victor Ponta a dat asigurări, luni, că membrii PSD din Comisia de revizuire a Constituţiei vor vota împotriva traseismului politic, el precizând cã asupra acestei chestiuni s-a ajuns la o înţelegere în cadrul USL.

„Asta categoric vor vota şi cei de la PSD. Problema este că dacă avem vot pe liste nu mai poţi să ai procedura aceea în care în colegiu se face referendum. Atunci se pierde mandatul pentru schimbarea partidului. Probabil că nu o să acoperim ceea ce s-a întâmplat de altfel şi în aceşti ani cu primarii care nu şi-au dat demisia din partid, dar de fapt erau în opoziţie faţă de propriul partid. Probabil că rămâne acea portiţă, dar oricum e un pas important pentru sancţionarea traseismului şi cred că vom vota. E un punct asupra căruia ne-am înţeles", a spus Ponta.

El a arătat că această situaţie se va perpetua pentru că nu există o decizie în Parlament asupra modului în care se vor alege viitorii parlamentari: „Nu poţi să pui în Constituţie că sunt aleşi uninominal sau proporţional. Legea electorală nu se pune în Constituţie".

De asemenea, Victor Ponta a dezvăluit care vor fi principalele puncte de pe agenda discuţiilor care vor avea loc cu prilejul vizitei oficiale pe care premierul o efectuează luni în Germania.

„Partea principală este legată de relaţiile economice. Am întâlniri cu mari investitori germani interesaţi să investească în România. Cred că e lucrul cel mai important, să avem locuri de muncă, mari firme germane care continuă să investească în România. Şi, după această parte economică, vin relaţiile politice la nivel european şi regional”, a precizat Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta USL modificarea Constitutiei
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close