Antena 3 CNN Politică Victor Ponta cere premierului mărirea salariilor bugetarilor şi reducerea CAS

Victor Ponta cere premierului mărirea salariilor bugetarilor şi reducerea CAS

Victor Ponta cere premierului mărirea salariilor bugetarilor şi reducerea CAS
Sursa foto: Foto: INTACT Images
11 Mar 2012   •   12:26
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a cerut guvernului să aplice şi revenirea salariilor bugetarilor şi reducerea CAS deoarece va fi o situaţie dificilă din punct de vedere economic şi social în 2013, iar cetăţenii români trebuie să fie protejaţi, conform Agerpres.

„Soluţia este şi revenirea salariilor, şi reducerea CAS”, afirmă Ponta într-o scrisoare deschisă pe care i-a transmis-o duminică premierului Mihai Răzvan Ungureanu.

„Vin vremuri dificile economic şi social şi trebuie luate cele mai bune măsuri pentru protejarea românilor, dar şi economiei. Anul 2013 va fi unul cu extraordinare presiuni asupra bugetului, pentru că România trebuie să înceapă să dea înapoi din datoriile făcute de guvern anii trecuţi. Pentru a putea face acest lucru fără ca acest efort să ducă la o şi mai mare sărăcie şi presiune asupra societăţii şi economiei, este absolută nevoie de un mix de politici direcţionate şi spre susţinerea populaţiei, dar şi spre stimularea mediului privat”, arată Victor Ponta.

Victor Ponta avertizează că a-i pune pe români să aleagă între mărirea salariilor şi reducerea CAS-ului este o dezbatere falsă a actualului Guvern şi reprezintă o abordare periculoasă deoarece 'se instigă o categorie de populaţie împotriva alteia'.

'Vreau să vă avertizez asupra capcanei de a lua o singură măsură, fără celelalte. Dacă se majorează acum salariile şi nu se iau celelalte măsuri care înseamnă mai multe locuri de muncă şi venituri suplimentare la buget, în 2013 se va intra în colaps, lipsind sursele de finanţare pentru salarii. În 2013, trebuie să avem o economie mai dinamică şi care să producă mai multe fonduri către bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale. Şi, în mod categoric, trebuie să avem o populaţie cu venituri ceva mai mari, pentru a recupera o parte din tăierile suportate în aceşti ani', spune liderul PSD în scrisoarea deschisă adresată prim-ministrului.

USL susţine creşterea salariilor, însă consideră că românilor trebuie să li spună adevărul cu privire la măsurile care urmează să fie luate de guvern.

×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close