Antena 3 CNN Politică Victor Ponta cheamă partidele la consultări pe 5 teme. PNL: Ponta nu are niciun program, guvernează după ureche

Victor Ponta cheamă partidele la consultări pe 5 teme. PNL: Ponta nu are niciun program, guvernează după ureche

Victor Ponta cheamă partidele la consultări pe 5 teme. PNL: Ponta nu are niciun program, guvernează după ureche
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Ian 2015   •   17:32
Victor Ponta va transmite o scrisoare tuturor partidelor parlamentare să le invite la consultări pe cinci teme majore despre care premierul spune că, fără consens politic, nu vor fi rezolvate niciodată. 
 
Replica PNL a venit prin Teodor Atanasiu care a spus că, de fapt, Ponta vrea să ascundă că nu are niciun program şi guvernează "după ureche". 
 
Tema a fost dezbătută în ediţia de luni a emisiunii "100 de minute", realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3. Care sunt problemele invocate de premier şi în ce stadiu sunt discuţiile din Parlament pe marginea lor ne spune Andreea Sava: 
 
Cele cinci teme invocate de Victor Ponta pentru consultări sunt: 
 
- Sistemul electoral
- Revizuirea Constituţiei
- Masterplanul de transporturi
- Legile siguranţei naţionale
- Criza francului elveţian
 
Invitat în emisiune, social-democratul Mădălin Voicu a explicat că speră ca PNL să nu refuze invitaţia: "Eu cred că este obligatoriu să se consulte şi sper ca PNL să nu se ţâfnească şi să refuze doar din ambiţie să participe la discuţiile propuse de Victor Ponta. Cu toate că uneori şi hipopotamii fac politică. Nu jignesc. Eu mai am şi nuanţe de pamflet uneori, fiind artist, îmi permit şi câte o elucubraţie. Interesul naţional nu are nuanţă politică, este ceva ce ţine de un moment în care toţi cei chemaţi să îşi spună punctele de vedere trebuie să o facă. Din multe idei se nasc şi soluţii suficiente."

 
De asemenea, liberalul Ioah Ghişe a explicat că propunerile premierului sunt binevenite: "Propunerile premierului sunt binevenite, pentru că, în opinia mea, soluţia cea mai bună pentru guvernarea României este un guvern continuu de uniune naţională. Eu am formulat propunere de amendament pentru revizuirea Constituţiei. Şi în cea actuală vom vedea că este vorba despre guvernul României şi nu despre guvernul partidului X sau Y. Prin urmare, ideile sunt binevenite. Sistemele strategice ar merita nişte strategii serioase, pe termen lung. Propunerile premierului sunt binevenite."
 
În schimb, profesorul Ilie Şerbănescu a arătat că nu crede că vor avea loc consultările şi că o singură temă ar putea avea şanse reale de dezbatere: "Eu cred că PNL nu va marşa la această abilă formulă propusă de VP. E o mişcare politică abilă şi poate şi câştigătoare, pe care cred că PNL nu o va urma. Are alte preocupări. Oricum, ar intra în siajul lui Victor Ponta şi Victor Ponta ar dirija lucrurile în continuare. Eu aşa cred. În ce priveşte şansa celor cinci teme de care aţi pomenit, numai una are şanse - aia cu securitatea naţională. Pentru că este impusă de la Washington."
 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close