Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, citat ca martor în dosarul de corupție al lui Valeriu Zgonea

Victor Ponta, citat ca martor în dosarul de corupție al lui Valeriu Zgonea

Victor Ponta, citat ca martor în dosarul de corupție al lui Valeriu Zgonea
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Oct 2019   •   12:45

Fostul premier al României Victor Ponta este citat, joi, ca martor în dosarul fostului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, judecat la Tribunalul Bucureşti pentru pretinse fapte de corupţie în legătură cu numirea unui secretar de stat.

La termenul din 12 septembrie în acest dosar a fost audiat tot ca martor şi fostul şef al PSD Liviu Dragnea, în vreme ce Victor Ponta nu a s-a prezentat la audiere, scrie stiripesurse.ro.

La acel moment Liviu Dragnea fusese scos pentru prima oară scos din penitenciar cu scopul de a fi adus la instanţă, după încarcerarea sa ca urmare a condamnării definitive din dosarul DGASPC Teleorman.

Magistratul care analizează dosarul lui Zgonea, Gheorghe Tudorel Zgondea, a dispus ca audierea lui Liviu Dragnea să se facă în şedinţă secretă, iar acesta a fost păzit în sala de judecată de aproximativ opt jandarmi şi angajaţi ai ANP.

La începutul anului trecut, fostul președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a fost trimis în judecată pentru trafic de influență, după ce ar fi intervenit pentru numirea unui secretar de stat. El este acuzat de procurori că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când era președinte al Camerei Deputaților și totodată vicepreședinte PSD, Valeriu – Ștefan Zgonea ar fi acceptat promisiunea lui Dobrică Dumitru, pe atunci consilier județean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenței pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcționari publici și a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcție publică o rudă de-a acestuia.

 

×
Subiecte în articol: valeriu zgonea Victor Ponta
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close