Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, despre creșterea pensiilor cu 10%: E furăciune pe față!

Victor Ponta, despre creșterea pensiilor cu 10%: E furăciune pe față!

Victor Ponta spune despre intenţia Guvernului de a creşte pensiile cu doar 10 la sută ca fiind o "furăciune". ”Guvernul Orban nu are de gând să mărească pensiile din septembrie pe motiv că ar pune în aplicare un plan de austeritate”, susține liderul Pro România.

Victor Ponta, despre creșterea pensiilor cu 10%: E furăciune pe față!
09 Iun 2020   •   08:58

"Domnul Cîţu, în numele Guvernului, a spus mai departe pe la toate agenţiile: vă rugăm frumos, mai lăsaţi-ne un pic. Primul lucru nu dăm pensiile. Dăm 10 la sută din septembrie. Refacem buffer-ul, adică nu cheltuim din banii ăia de la BNR, ca să ţinem cursul.

Banii aceia ai românilor nu se atinge de ei. Al treilea lucru: după alegeri intrăm într-un program de ajustare fiscală şi bugetară. Asta înseamnă 2010. Asta se angaja România în 2010, după care a urmat aşa: s-au tăiat pensiile, salariile, TVA-ul 24 la sută. Cei care te împrumută sunt nişte funcţionari. Tai pensiile şi dai afară oameni. Ce au zis liberalii: mai dă-i încolo de pensionari că ăia nu votează cu PNL-ul, să îi tăiem", a susținut Victor Ponta, la România TV.

"Dăm o mărire cu 10 la sută. Dacă această lege prin OUG este amânată, intră în vigoare legea 263, fosta lege a pensiilor, care spune că în fiecare an se indexează pensiile cu inflaţia + 50 la sută din creşterea salariului mediu pe economie. Inflaţia anul trecut a fost 3,8 la sută. Creşterea salariului mediu a fost 13,3 la sută. Indexarea, conform legii, ar trebui să fie 10,5 la sută pe tot anul 2020, ori ei de la 1 ianuarie nu au dat nimic. Ei dau de fapt dau 4 la sută pe tot anul, exact cât inflaţia. Dar anul ăsta inflaţia e mai mare. Deci e furăciune pe faţă", a declarat liderul Pro România.


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta pensii
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close