Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: CSM trebuie să apere interesele tuturor

Victor Ponta: CSM trebuie să apere interesele tuturor

Victor Ponta: CSM trebuie să apere interesele tuturor
Sursa foto: Foto: Mediafax
21 Oct 2012   •   18:37

Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) este o instituţie care trebuie să apere interesele tuturor, afirmă premierul Victor Ponta, într-o postare pe blogul personal.
   
'Consiliul Suprem al Magistraturii (CSM) este o instituţie care trebuie să apere interesele tuturor, atunci când se ridică semne de întrebare asupra respectării procedurilor judiciare. Amintesc de faptul că, din acest punct de vedere, România a avut suficiente probleme la CEDO', afirmă primul ministru.
   
Afirmaţiile premierului survin relatărilor din presă potrivit cărora CSM s-a autosesizat în legătură cu stenogramele apărute din dosarul în care este judecat Sorin Blejnar şi în care sunt surprinse discuţii între acesta şi preşedintele Traian Băsescu.
   
'Vreau să precizez de la bun început că sunt de acord cu această acţiune, dacă par să existe anumite probleme privind respectarea procedurilor judiciare de către procurorul de caz. Stenogramele ne aduc tuturor aminte de ce vă lasă moştenire regimul Băsescu: ură, mizerie, metode subterane... De la el şi de la Morar a început această practică. A lupta pentru justiţie este una - corect şi lăudabil. A folosi stenograme pentru a murdari spaţiul public - e cu totul altceva...', susţine Victor Ponta, care afirmă că va cere oficial CSM să îi trimită rezultatele anchetei interne.
   
În opinia premierului  'CSM a procedat corect cerând ancheta'.
   
'Dar de ce doar acum? De ce, de pildă, nu s-au sesizat la fel la începutul anului, când au apărut în presă stenograme şi despre mine. Voi cere şi oficial CSM să îmi trimită (ca simplu cetăţean, nu ca prim ministru) rezultatele anchetei interne, dacă există, referitoare la cine a dat în presă convorbirea telefonică de două vorbe dintre mine şi procurorul George Bălan (reamintesc că, în acel caz, spre deosebire de cazul actual, nu exista nici rechizitoriu, nici cerere de arestare, nici dosar în instanţă - aşa cum e în cazul Blejnar). Iar dacă o astfel de anchetă s-a demarat, aş vrea să ştiu care sunt criteriile pe baza cărora unele anchete sunt anunţate public şi altele nu!', spune Ponta.
   
De asemenea, primul ministru declară că va mai cere CSM să investigheze legătura sa cu procurorul din cazul Blejnar. 'Eu, personal, nu-l cunosc! Cred însă că doamna Macovei îl ştie mult mai bine...', afirmă premierul.
   
'Suntem membri ai Uniunii Europene de peste cinci ani. Independenţa Justiţiei, respectarea procedurilor, drepturile omului, principiile statului de drept nu mai pot fi doar cuvinte goale folosite doar când acestea corespund unor interese de moment. Ne-am săturat cu toţii de dubla măsura a unor instituţii, care reacţionează într-un fel când e vorba de cetăţenii obişnuiţi, dar total diferit atunci când vine vorba de Traian Băsescu!', a mai spus Victor Ponta.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta CSM interese postare blog ancheta
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close