Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Curtea Constituţională a devenit o simplă anexă a Palatului Cotroceni şi a Guvernului

Victor Ponta: Curtea Constituţională a devenit o simplă anexă a Palatului Cotroceni şi a Guvernului

Victor Ponta: Curtea Constituţională a devenit o simplă anexă a Palatului Cotroceni şi a Guvernului
Sursa foto: Foto: Mediafax
07 Dec 2011   •   14:27
Decizia Curţii Constituţionale privind legea prin care pensiile şi salariile bugetarilor sunt îngheţate pe anul 2012 demonstrează că instituţia a devenit o anexă a Palatului Cotroceni, consideră preşedintele PSD, Victor Ponta, citat de Mediafax.

"Traian Băsescu i-a numit pe cei de la Curtea Constituţională nişte penibili, iar, din păcate, aici are dreptate. Nu mai are niciun rost să ne aşteptăm la decizii corecte din partea Curţii, care a devenit doar o anexă a Palatului Cotroceni şi a Guvernului", a afirmat Ponta.

Potrivit liderului PSD, USL va propune modificarea Legii de funcţionare a Curţii Constituţionale, pentru ca judecătorii să fie numiţi doar din rândul magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi magistraţi de carieră şi nu "paiaţe politice".

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea depusă de USL la legea prin care se îngheaţă pensiile şi salariile bugetare pentru 2012.


 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close