Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, declarații șocante la adresa unui ministru tehnocrat: Ori e căzut în cap, ori pleacă!

Victor Ponta, declarații șocante la adresa unui ministru tehnocrat: Ori e căzut în cap, ori pleacă!

Victor Ponta, declarații șocante la adresa unui ministru tehnocrat: Ori e căzut în cap, ori pleacă!
Sursa foto: Foto: Agerpres
14 Mar 2016   •   17:53

Fostul premier Victor Ponta a comentat, luni, la Parlament, declarațiile ministrului Justiției despre ordonanța privind interceptările, el susținând că un ministru care spune că drepturile fundamentale ale omului sunt un lux "ori e căzut în cap, ori trebuie să plece".

"Mie mi se pare totuși că drepturile fundamentale nu sunt un lux. Așa mi se pare mie. Dacă am greșit, 'voi urmări cu atenție și preocupare' de acum încolo. Nu m-am pronunțat pe ordonanță (n.r. — privind interceptările), că nu sunt eu cel care trebuie să mă pronunț. Un ministru care spune că drepturile fundamentale ale omului în anul 2016 sunt un lux ori e căzut în cap, ori trebuie să plece căzută de Parlament. Așa cred eu. Dacă greșesc... Dvs., dacă sunteți bucuroși că drepturile fundamentale sunt un lux, atunci rămânem așa", a declarat Victor Ponta.

Declarațiile fostului premier, difuzate la Antena 3, vin în contextul în care ministrul Justiției, Raluca Prună, a precizat că ordonanța adoptată vineri de Executiv privind interceptările nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective, subliniind că SRI nu a primit absolut nicio competență pe care nu o avea.

Raluca Prună a precizat atunci că ”OUG adoptată vineri nu restrânge drepturi și libertăți, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală și o combatere a infracționalității slabe, discuția despre drepturi e un lux teoretic”.

 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
El este românul ucis în Congo de o rachetă. Ar fi împlinit 23 de ani peste 6 zile
x close