Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, despre rectificarea bugetară: România a încasat mai mult decât a cheltuit. Este o rectificare pozitivă

Victor Ponta, despre rectificarea bugetară: România a încasat mai mult decât a cheltuit. Este o rectificare pozitivă

Victor Ponta, despre rectificarea bugetară: România a încasat mai mult decât a cheltuit. Este o rectificare pozitivă
Sursa foto: Foto: VideoNews
27 Iul 2015   •   11:04

Premierul Victor Ponta a explicat luni, de la sediul PSD, că subiectul rectificării bugetare nu a fost bine înţeles şi a ţinut să explice: 

 
"Nu, la Sănătate s-a zis că se iau 600 de milioane şi se dau 700. Minus 600 cu plus 700 e pe plus. Ideea e următoare: conform legii bugetului de stat aprobată de Parlamentul României, pe primele şase luni, România trebuia să aibă un deficit de 13 miliarde de lei. Adică să cheltuiască mai mult decât să încaseze. România a avut un plus de 4 miliarde de lei. Deci a încasat mai mult decât a cheltuit. Asta înseamnă că putem să dăm toţi banii pentru dublarea alocaţiilor pentru copii, pentru celelalte legi, referitoare la diplomaţi, grefieri, personal nedidactic şi tot rămânem cu bani, pe care putem să îi cheltuim până la sfârşitul anului. Asta este pe înţelesul oamenilor."
 
"Sunt mai mulţi bani înseamnă rectificare pozitivă. Ce se taie la transporturi se taie din cofinanţarea pentru nişte proiecte care nu se mai fac, suspiciuni, anchete, etc. În fiecare an sunt din ce în ce mai multe anchete şi investigaţii şi proiecte care nu se fac."
 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close