Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, despre situaţia manualelor şcolare: Pentru prima dată în 10 ani facem reformă

Victor Ponta, despre situaţia manualelor şcolare: Pentru prima dată în 10 ani facem reformă

de G.S.    |    13 Sep 2014   •   16:54
Premierul Victor Ponta a explicat, sâmbătă, întrebat de un jurnalist despre situaţia manualelor şcolare pentru clasa a I-a şi a II-a, că, pentru prima oară în 10 ani, se face o reformă adevărată în sistem.
 
"Manuale noi nu au mai fost făcute din 2004. După 10 ani, facem o reformă importantă, pentru că sunt manuale digitale. Asta înseamnă că orice copil, inclusiv din Moldova, va putea să le descarce. Este pentru prima oară în 10 ani de zile când se fac manuale noi. Am fost de acord cu acest proces de reformă profundă", a explicat Ponta. 
 
Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale a făcut şi un apel la Klaus Iohannis să nu mai folosească copiii în campania electorală.
 
"Fac apel la domnul Iohannis să nu mai folosească copii în campanie electorală. Face ce face şi tot la copii ajunge. Ce propune domnia sa, ce ar face dânsul în locul nostru? Ar face manuale mai bune, ar face licitaţii? Cred că folosire copiilor în aceste discurs denotă un politruc şi eu ştiu ce înseamnă politruc. E o bătălie importantă pe care nu a dat-o nimeni de 10 ani de zile, pentru manuale noi, şi cred că trebuia făcută. Dar să nu folosim în mod demagogic această idee."
 
De asemenea, Ponta a arătat că există interese mari pentru realizarea manualelor de clasa a I-a şi a II-a, datorită implicaţiilor financiare.
 
"La clasa I şi la clasa II, interesele sunt foarte mari pentru că este vorba de a trece de la un tip de manual vechi de un secol la un nou manual. Sigur că unii vor pierde bani, vor contesta, se vor lupta, dar trebuie să dăm această bătălie dacă vrem să modernizăm această ţară. Dacă îl întrebăm pe domnul Iohannis care ar fi manual mai bun, credeţi că ar şti să spună? Habar nu are", a explicat Ponta. 
 

×
Parteneri
Cod portocaliu de ninsori și viscol
x close