Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Victor Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Victor Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    22 Dec 2012   •   12:33

Membrii noului Guvern condus de premierul Victor Ponta s-au reunit în şedinţă, sâmbătă dimineaţă, la Palatul Victoria.

UPDATE 12:05-  Prima şedinţă a Guvernului Victor Ponta II s-a încheiat. Potrivit premierului, începând de astăzi, Guvernul funcţionează la capacitate normală.

Victor Ponta a anunţat că următoarea şedinţă de Guvern va avea loc pe 27 decembrie.

Discuţiile din Parlament privind proiectul de buget pentru anul viitor vor începe la 14 ianuarie, iar votul final este estimat să fie acordat la sfârşitul lunii ianuarie, a mai anunţat premierul Victor Ponta.

Proiectul de buget va fi discutat de Guvern şi cu membrii delegaţiei Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale, care vor sosi la Bucureşti la începutul anului viitor.

UPDATE 11: 25- Miniştrii care vor să plece zilele acestea să se odihnească pot să o facă, dar cei care vor buget bun ar trebui să nu plece, a spus premierul Victor Ponta, la începutul şedinţei de Guvern de sâmbătă.

Premierul a precizat că miniştrii trebuie să fie prezenţi la Guvern începând cu 7-8 ianuarie pentru discuţiile cu delegaţia FMI.

UPDATE 11:00- Victor Ponta solicită noilor miniştri să reducă aparatul birocratic, arătând că, odată cu restructurarea Guvernului, s-a constatat că există departamente din ministere cu aceleaşi activităţi şi că "zeci şi sute de oameni" care, teoretic, scriu doar trei hârtii.


Miniştrii vor adopta, în prima şedinţă după învestire, o ordonanţă de urgenţă privind structura Cabinetului şi vor discuta despre elaborarea proiectului de buget pe anul viitor.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, la Palatul Parlamentului, că a început să lucreze la ordonanţa privind structura Guvernului "de multe zile, chiar dinainte de alegeri".

"Întotdeauna după învestirea unui nou Guvern se adoptă o ordonanţă privind structura Guvernului şi atribuţiile şi mâine mai avem o informare şi măsuri care ţin de combaterea efectelor intemperiilor, însă vom avea şi o discuţie despre pregătirea bugetului, pentru că cei de la Finanţe şi de la Secretariatul General al Guvernului (...) trebuie să lucreze pe noua structură a Guvernului", a afirmat Victor Ponta.

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close