Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Eu nu am admiraţii pentru Vladimir Putin, ca Andrei Marga, eu îl admir pe Tony Blair

Victor Ponta: Eu nu am admiraţii pentru Vladimir Putin, ca Andrei Marga, eu îl admir pe Tony Blair

Victor Ponta: Eu nu am admiraţii pentru Vladimir Putin, ca Andrei Marga, eu îl admir pe Tony Blair
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
13 Mai 2012   •   14:33

Premierul Victor Ponta a declarat, într-o emisiune televizată, că îl admiră pe fostul premier britanic Tony Blair şi nu are 'admiraţii' faţă de preşedintele rus Vladimir Putin.
   
Ponta a fost chestionat în legătură cu admiraţia exprimată de ministrul de Externe, Andrei Marga, faţă de preşedintele rus Vladimir Putin.
   
'Eu nu am asemenea admiraţii, eu îl admir pe Tony Blair', a răspuns Victor Ponta.
   
De asemenea, premierul şi-a exprimat admiraţia faţă de noul preşedinte al Franţei, Francois Hollande, şi a arătat că speră ca relaţia sa personală cu acesta să ajute la creşterea interesului companiilor franceze pentru România.
   
'Alegerea lui Francois Hollande înseamnă pentru România o oportunitate pentru a relua acest parteneriat strategic pentru România. Mă aştept să reluăm toate discuţiile pe care le-am avut cu companiile franceze. Sper ca relaţia personală pe care am avut-o înainte ca domnia sa să fie preşedinte şi eu prim-ministru să ajute la acest gen de parteneriat,' a spus şeful Executivului.
   
În context, Victor Ponta a arătat că fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy s-a folosit de romii din România în campania electorală.
   
'Este important că avem un parteneriat strategic cu Franţa, care a fost blocat de peste un an şi jumătate. Nici noi nu ne-am ţinut de cuvânt cu ce am promis şi fostul preşedinte ne-a cam folosit, în special pe romii din România ca şi cal de bătaie în campania electorală', a spus Ponta.

×
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close