Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Fac un apel la responsabilitate şi seriozitate. Sperăm ca la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare

Victor Ponta: Fac un apel la responsabilitate şi seriozitate. Sperăm ca la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare

Victor Ponta: Fac un apel la responsabilitate şi seriozitate. Sperăm ca la 1 ianuarie acest buget să fie în vigoare
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Dec 2014   •   11:32
Premierul Victor Ponta şi-a exprimat speranţa, de la tribuna Parlamentului, că anul 2015 va însemna o colaborare instituţională mai bună între Preşedinte, Parlament şi Guvern, dar şi că măsurile economice prevăzute în buget vor da rezultate la 1 ianuarie 2015. 
 
"Aţi acordat votul de încredere pentru acţiunile pe care Guvernul intenţionează să le propună pentru 2015-2016, România va avea din nou un preşedinte legitim. Toate aceste lucruri mă îndeamnă să cred că putem să colaborăm şi să cred că putem avea un 2015 mult mai bun decât ultimii 10 ani."
 
"Încă o dată, despre buget, acesta prevede două lucruri esenţiale. Creştere economică şi creare de locuri de muncă, scăderea TVA, păstrarea cotei unice, sunt reflectate în buget. Spunea mai devreme o distinsă colegă că trebuie să asigurăm funcţionarea şcolilor şi spitalelor. Sigur se va întâmpla asta, nu ca în 2010, când au fost închise. Vreau să fac un singur apel la seriozitate şi responsabilitate: înţeleg poziţii politice şi politicianiste uneori, însă vreau să transmit tuturor cetăţenilor acestei ţări că, în msura în care acest buget va fi contestat la Curtea Constituţională şi nu va intra în vigoare la 1 ianuarie 2015, toţi cei care aşteaptă pensiile mărite, subvenţiile, cei care vând pachete de turism cu TVA redus vor aştepta degeaba şi vor trebui să-i întrebe pe colegii care contestă la Curtea Constituţională de ce nu îşi primesc pensiile, de ce nu-şi primesc alocaţiile mărite conform noului buget. În măsura în care bugetul nu este în vigoare, se aplică 1 pe 12 din bugetul anterior, care nu prevedea aceste creşteri", a spus Ponta, în plenul Parlamentului."
 
În finalul discursului său, Ponta a făcut şi o ironie şi a urat Parlamentului "sărbători fericite", având grijă să puncteze că Guvernul avea avea şedinţe şi săptămâna viitoare şi peste două săptămâni. 
 
"Îmi doresc să avem buget la 1 ianuarie şi sunt absolut convins că noul preşedinte, cu parlament şi guvern pot lucra împreună pentru binele României. Urez Parlamentului sărbători fericite, Guvernul va avea şedinţă, şi săptămâna aceasta şi săptămâna viitoare."
 

×
Parteneri
Pensia care dispare de la 1 septembrie 2024
x close