Antena 3 CNN Politică Victor Ponta face dezvăluiri din negocierile cu Dăncilă: „Mi-a cerut şi mie sprijinul pentru rămânerea la guvernare”

Victor Ponta face dezvăluiri din negocierile cu Dăncilă: „Mi-a cerut şi mie sprijinul pentru rămânerea la guvernare”

Victor Ponta face dezvăluiri din negocierile cu Dăncilă: „Mi-a cerut şi mie sprijinul pentru rămânerea la guvernare”
Sursa foto: Foto: Victor Ponta/ Facebook
de S.T.    |    19 Aug 2019   •   11:52

Preşedintele Pro România, Victor Ponta, afirmă că premierul Viorica Dăncilă i-a cerut „sprijinul pentru rămânerea la guvernare” şi susţine că discuţiile au eşuat din cauza şefei social-democraţilor, care a acceptat toate condiţiile pe care liderul Pro România i le-a pus, cu excepţia celei referitoare la renunţarea candidaturii la prezidenţiale.

„Ca şi în cazul UDMR, doamna Dăncilă mi-a cerut şi mie 'sprijinul pentru rămânerea la guvernare'; mi-a spus că îi dă afară pe ALDE şi să îi iau eu parlamentarii - şi că îmi dă ce ministere doresc pentru Pro România. A insistat să mă vadă şi să mă convingă, deşi am fost foarte clar că nu cred şi nu mă interesează ofertele ei! A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (deşi nu cred că a înţeles ce înseamnă) şi s-a supărat din cauza punctului 5 (n.r. - renunţarea la candidatura ei la prezidenţiale). La două zile după această conversaţie a fugit la CEx, s-a 'îmbrăţişat' cu Stănescu - baronul Caracalului, i-a minţit pe toţi şi a decis să nu primească Pro România la guvernare (uitând să precizeze că tocmai îi refuzasem toate ofertele)!”, scrie Ponta, luni, pe pagina sa de Facebook. 

Potrivit liderului Pro România, Viorica Dăncilă a fost de acord cu patru condiţii pe care le-a pus pentru a intra la guvernare: restructurarea totală a Guvernului, prezentarea unui nou program de guvernare, „realist şi eficient”, asigurarea stabilităţii economice şi bugetare, renunţarea la ordonanţe de urgenţă care să modifice Codul fiscal introducând „peste noapte taxe şi impozite aberante”, numirea în Guvern pe criteriul profesionalismului.
.

×
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close