Antena 3 CNN Politică Victor Ponta îi scrie din nou premierului Ungureanu pe tema "băieţilor deştepţi"

Victor Ponta îi scrie din nou premierului Ungureanu pe tema "băieţilor deştepţi"

Victor Ponta îi scrie din nou premierului Ungureanu pe tema "băieţilor deştepţi"
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    21 Mar 2012   •   19:42

Preşedintele PSD, Victor Ponta, i-a trimis o nouă scrisoare prim-ministrului Mihai-Răzvan Ungureanu, în care îi cere acestuia să rezilieze contractele cu "băieţii deştepţi".

"Domnule prim-ministru, acum o săptămână v-am solicitat, în numele Uniunii Social Liberale, rezilierea cât mai rapidă a contractelor dintre Hidroelectrica şi intermediari, aşa-numiţii , înainte de a începe orice discuţie privind pachetul de legi pe energie şi pe marginea strategiei Guvernului de a vinde pachete de acţiuni deţinute de stat la companii din sectorul energetic. Nici până la acest moment nu am beneficiat de un răspuns din partea domniei voastre (...). Ieri, atât ministrul Justiţiei, cât şi ministrul Economiei au vorbit despre faptul că există soluţii legale pentru rezilierea acestor contracte", se arată în scrisoarea deschisă remisă miercuri de Biroul de presă al PSD.

Victor Ponta, copreşedinte al USL, a apreciat ca fiind inexplicabilă tăcerea de până acum a premierului Ungureanu pe acest subiect, dar mai ales lipsa unei decizii ferme, care se impune imediat.

"Prin aceste contracte, Hidroelectrica pierde în fiecare zi bani, care pot fi folosiţi pentru retehnologizare şi modernizare. Vă solicit, şi pe această cale, rezilierea de îndată a contractelor semnate între Hidroelectrica şi intermediarii din energie, ca o condiţie obligatorie pentru o dezbatere pe tema legilor energiei. Trebuie luată o decizie rapid, înainte de a începe discuţiile privind legile energiei. Domnule prim-ministru, doar printr-o astfel de decizie puteţi arăta că nu sunteţi subordonat intereselor politice ale PDL şi ale preşedintelui Băsescu, care au decis şi semnat, prin intermediul miniştrilor Economiei numiţi după 2009, prelungirea total nejustificată a acestor contracte", mai scrie preşedintele PSD în scrisoarea adresată premierului.




×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close