Antena 3 CNN Politică Victor Ponta, în turneu asiatic. Premierul s-a întâlnit deja cu şeful Guvernului de la Hong Kong

Victor Ponta, în turneu asiatic. Premierul s-a întâlnit deja cu şeful Guvernului de la Hong Kong

Victor Ponta, în turneu asiatic. Premierul s-a întâlnit deja cu şeful Guvernului de la Hong Kong
Sursa foto: Foto:Facebook/victor.ponta.98
30 Iun 2013   •   16:58

Victor Ponta a ajuns astăzi la Hong Kong, după ce a vizitat în ultimele zile, mai multe state asiatice. Premierul urmează să se întâlnească mâine cu şeful Guvernului de la Beijing şi cu reprezentanţii giganţilor din industria telefoniei mobile: Huawei şi ZTE.

La doar câteva ore după ce a ajuns în Hong Kong, Victor Ponta a avut deja primele întrevederi importante. Premierul a postat pe pagina sa de Facebook fotografii în care apare cu şeful Guvernului local şi cu directorul televiziunii din Hong Kong. 



De 16 ani de când a ieşit de sub dominaţia britanică, Hong Kong a adoptat o politică de comerţ complet liberă, în ciuda faptului că toate celelalte state din regiune au optat pentru un regim economic dirijat de guvern.

Victor Ponta a afirmat recent că vizitele în cele patru state asiatice au un caracter economic. Premierul a mai precizat că Executivul caută un investitor pentru construcţia hidrocentralei de la Tarniţa-Lăpuşteşti, din judeţul Cluj, un proiect de peste un miliard de euro de care ar fi interesată o companie din China.

În zilele următoare, premierul are programate întâlniri cu şeful guvernului de la Beijing şi cu marii investitori din domeniul telefoniei mobile: giganţii Huawei şi ZTE.




×
Subiecte în articol: Victor Ponta hong kong
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close