Antena 3 CNN Politică Victor Ponta: Înţeleg alături de colegii din USL să accept acest mandat

Victor Ponta: Înţeleg alături de colegii din USL să accept acest mandat

Victor Ponta: Înţeleg alături de colegii din USL să accept acest mandat
Sursa foto: Foto: Antena 3
de S.T.    |    27 Apr 2012   •   20:37
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, vineri, în urma consultărilor maraton de la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii partidelor parlamentare, că a fost acceptată desemnarea lui Victor Ponta pentru funcţia de premier, precizând că PSD a fost singura formaţiune parlamentară care şi-a exprimat un candidat pentru această funcţie.

Iată principlele declaraţii ale premierului Victor Ponta:

-Un moment special în viaţa noastră politică şi înteleg, alături de colegii din Uniunea Social Liberală, să accept acest mandat şi să încerc să-l duc la îndeplinire, până la momentul alegerilor, cu toate puterile.

-Mă bazez pe USL şi pe toţi ceilalţi parlamentari care vor înţelege şi vor considera utilă susţinerea acestui guvern.

-Este un moment în care responsabilitatea care trebuie sa-i revină fiecărui membru politic trebuie să funcţioneze.

-Voi încerca să asigur o guvernare care să redea românilor speranţa că lucrurile se îndreaptă spre direcţia pe care ne-o dorim cu toţii.

-Voi prezenta în cel mai scurt timp şi programul de guvernare şi lista Cabinetului.

-Ne vom prezenta în faţa Parlamentului pentru votul constituţional.

Guvernul Ungureanu a căzut în urma adoptării moţiunii de cenzură, în Parlament fiind exprimate 235 de voturi "pentru", 9 "împotrivă", iar patru voturi fiind anulate.

Mihai-Răzvan Ungureanu a intrat astfel în istorie, drept prim-ministrul cu cel mai scurt mandat al României.


Conform articolului 103 din Constituţie, preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.

În continuare, potrivit articolului 103, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.

Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, iar Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close